Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Lycksele

Byaförening söker extra bidrag

Publicerad 23 april 2012

Lycksele Lyckans Intresseförening har svårt att få ekonomin att gå runt.

I en skrivelse till Lycksele kommun ställer föreningen frågan om de kan få ett bidrag till upprustning och isolering av byastugan. I nuläget är uppvärmningen för kostsam och därför har de valt att lägga stugan i malpåse under vintermånaderna.

Från tjänstemannahåll föreslår man att föreningen ska ansöka om extra driftsbidrag hos Servicenämnden. På tisdag hanteras ärendet i kommunstyrelsens arbetsutskott.

JESSICA TJÄLLMAN

3,56 miljarder till norra Norrland

Lycksele 3,56 miljarder kronor. Så mycket EU-medel kan satsas på jobb och tillväxt i Norrbottens och Västerbottens län de kommande åren.
Europeiska… ?

Så ser skolorna på snöbollskrig

Så ser skolorna på snöbollskrig

Lycksele Många barns förtjusning. Kinder färgas röda och snöbollarna viner genom luften. Men hur är det, får barnen kasta snöbollar på sin skola? VK… ?

Får man kasta snöboll i Knaften?

Lycksele Elliot Oliversson och Emil Strömgren går skola i Knaften utanför Lycksele. Här berättar de själva om hur deras skola ser på snöbollskrig. ?

Malou von Sivers leder Granddagarna 2015

Lycksele Journalisten och teveprofilen Malou von Sivers blir moderator för invigningen av Västerbotten på Grand Hôtel den 20 januari 2015.
- Jag… ?

Singelolycka i Lycksele

Singelolycka i Lycksele

Lycksele En singelolycka med personbil har inträffat utanför Lycksele på torsdagen.
Enligt ett inskickat tips till VK så har avåkningen skett på… ?