Nyheter

Turismen kraftigt upp i Umeå

Publicerad 23 april 2012

Nyheter Turismen i Umeå omsätter över en miljard kronor

FÖLJ ÄMNEN

Det är färska siffror från Tillväxtverket och Resurs AB som visar att rese-och turistindustrin under år 2011 i Umeå kommun xäte kraftigt.
I siffror ökade turismen med 124 miljoner kronor jämfört med fjolåret och överskrider för första gången en miljard kronor. Omsättningen ger upphov till 883 årsysselsatta vilket är en ökning med 75 anställda.
Störst ökning av turister var bland dagsbesökare där omsättningen ökade med 48 miljoner kronor, eller 33 %. Att Noliamässan anordnas i Umeå uppges vara en bidragande faktor till ökningen.

  • Observer

    När turisterna kommer till rådhustorget och får se allt skräp där så åker dom nog hem haha

Stal från idrottsanläggningar

Brott och straff Ett yngre par, en 21-årig kvinna och en 26-årig man döms för att ha stulit pengar och egendom från flera olika idrottsanläggningar och privatpersoner.
I mitten av juni bröt sig paret in på golfbanan i Bjurholm … ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Umeåelever prisade

Umeåelever prisade

Umeå Ålidhemsskolan har några av Sveriges mest uppfinningsrika elever.
När vinnarna till innovationstävlingen Finn upp presenterades utmärkte sig en skola lite extra. Två av de tolv pristagarna kommer nämligen från Ålidhemsskolan i Umeå.
Totalt har 167 skolor och … ?

Fick panik – bet man i kinden

Nordmaling I samband med Parkfesten i Nordmaling uppstod bråk mellan några män. En flickvän till en männen grep då in och bet den andra mannen i kinden. Nu döms hon för misshandel.
De två grupperingarna möttes efter … ?