Nyheter

Turismen kraftigt upp i Umeå

Publicerad 23 april 2012

Nyheter Turismen i Umeå omsätter över en miljard kronor

FÖLJ ÄMNEN

Det är färska siffror från Tillväxtverket och Resurs AB som visar att rese-och turistindustrin under år 2011 i Umeå kommun xäte kraftigt.
I siffror ökade turismen med 124 miljoner kronor jämfört med fjolåret och överskrider för första gången en miljard kronor. Omsättningen ger upphov till 883 årsysselsatta vilket är en ökning med 75 anställda.
Störst ökning av turister var bland dagsbesökare där omsättningen ökade med 48 miljoner kronor, eller 33 %. Att Noliamässan anordnas i Umeå uppges vara en bidragande faktor till ökningen.

  • Observer

    När turisterna kommer till rådhustorget och får se allt skräp där så åker dom nog hem haha

Föddes med dna från tre personer

Inrikes En bebis med dna från tre personer har för första gången sett dagens ljus. Mamman till den amerikanske pojken, som nu har blivit fem månader gammal, bar på en genetisk sjukdom. Innan befruktningen ägde rum …

Misshandel i Vänortsparken

Umeå Polisen har larmats till Vänortsparken i Umeå där en person ska ha blivit misshandlad.
Det finns ännu inga uppgifter om händelsen, eller vilka personskador som ska ha uppstått. Polispatruller finns på platsen för utredningsarbete. ?

Stor brist på soldater

Inrikes Försvarsmakten har en stor brist på soldater. Den är till och med större än vad som tidigare varit känt, skriver Dagens Nyheter.När Sverige avskaffade värnplikten 2010 och i stället övergick till ett försvar med yrkessoldater …