Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Vindeln

Träff med bönder

Publicerad 18 april 2012 (uppdaterad 18 april 2012)

Vindeln Vindelns kommunledning vill ha en träff med jordbrukarna i kommunen.

Man vill höra hur kommunen kan bidra till att näringen utvecklas.

– Vi vill gärna ha en dialog om framtiden med jordbrukarna och hur de själva ser på framtiden med de med utmaningar som finns,  säger kommunalrådet Ewa-May Karlsson (C).

Vindeln ligger i framkant när det gäller att köpa in lokalproducerat mat. Man har från kommunstyrelsens sida sagt att man vill verka för att handla mer varor och tjänster lokalt, bland annat när det gäller livsmedel.

  • logger

    bra ewa-may att du inser att det behövs en dialog med kommunens innevånare.(hoppas jag slipper höra att du bjudit dina kompisar på hotellet bara). sen får du forsätta med nya dialog inbjudningar till oss andra. ex loggan med alla frågor kring den. med ryktena som det skrivs om här på nätet. frågor om tjänstemannavälde mm
    om du inget vet som du sa till v-f så varför ska det drabba oss. VISA LITE KURAGE OCH LEDARSKAP bjud in oss till pratafton eva-may.

  • Ugglan

    Att vara i framkant när det gäller lokalproducerat betyder det att reglerna för offentlig upphandling kan åsidosättas?

VK granskar: Rapporter städas upp inför granskning

VK granskar: Rapporter städas upp inför granskning

Vindeln Studiefrämjandet i Umeåregionen genomgår revisioner varje år. Men att några fel inte hittats beror på sättet man granskat – och hur det har… ?

Två trafikpoliser ska täcka hela länet

Två trafikpoliser ska täcka hela länet

Vindeln Bara två trafikpoliser ska jobba i länet under delar av sommaren, men det är bara en del av missnöjet över den nya polisorganisationen. Nya… ?

De gör en skoltidning på webben

De gör en skoltidning på webben

Vindeln  Klass 6A i Renforsskolan i Vindeln har gjort en skoltidning på webben.
Eleverna har själva tagit fram nyheterna till Renforskuriren, som… ?

Lyxfällan-loppis mitt på marknaden

Lyxfällan-loppis mitt på marknaden

Vindeln Mitt på Rådhustorget i eftermiddag sålde Marcus och Therése Schaeder från Vindeln loppisprylar. Paret kommer att vara med i höstens säsong… ?