Bjurholm

Ja till samverkan med Polisen

Publicerad 17 april 2012

Bjurholm På måndag säger kommunfullmäktige i Bjurholm formellt ja till ett samverkansavtal mellan kommunen och Polismyndigheten.

FÖLJ ÄMNEN

I praktiken har det varit i gång sedan i höstas – och som upplevs som positivt av alla parter.
– Med samverkan där vi arbetar tillsammans har vi fler verktyg i verktygslådan, och ju tidigare vi kan upptäcka problemen desto större är möjligheten att åtgärda dom, säger Jan Bellander, chef för närpolisen i Vännäs och Bjurholm och den som initierat idén om samverkan.
– Det har blivit bättre i Bjurholm, det måste sägas, menar kommunalrådet Ingemar Nyman (M) som tidigare under många år själv varit polis i Bjurholm.
Sedan Ingemar Nyman pensionerades står kommunen – relativt lugn och med endast 245 händelserapporteringar under 2011 helt utan fast bemanning vid polisstationen i Bjurholm. Invånarna får nu nöja sig med att stationen är öppen en förmiddag (tisdagar) per vecka.
Samverkansmodellen innebär att en grupp (Sampo) med representanter för socialtjänst, skola, fritidsledare, skolsköterska och polis samlas en gång var tredje vecka för att utbyta information, göra strategiska överenskommelser, och även följa upp och redovisa resultaten av genomförda insatser.
– Tack vare Sampo får vi mer information om personer och trender, samt bättre vetskap om storlek på drogproblematiken och annat, säger Jan Bellander. Det här är något vi prioriterar.

 

Unga flyttar till grannkommunen

Unga flyttar till grannkommunen

Bjurholm Ungdomarna lämnar glesbygden. Sex av tio personer, som gick ut grundskolan för… ?

”Maktmissbruk” att införa snus- och tobaksförbud

Bjurholm Efter ny diskussion tog fullmäktige i Bjurholm det slutliga beslutet att bli en… ?

Kommunchefstjänst vållar strid inom M

Kommunchefstjänst vållar strid inom M

Bjurholm Det råder en splittring inom det ledande partiet Moderaterna i Bjurholm när det… ?

Rutavdraget ökar i Västerbotten

Rutavdraget ökar i Västerbotten

Bjurholm Vissa kommuner uppvisar en markant ökning när det gäller hushållsnära… ?