Nyheter

Kraftig storm svepte över Iowa

Publicerad 15 april 2012 (uppdaterad 15 april 2012)

Nyheter En kraftig storm har dragit in över Iowa i USA. Tromber och åskväder har orsakat stora skador på egendom och lämnat många hem strömlösa.

FÖLJ ÄMNEN

Flera personer i den lilla staden Thurman i sydvästra Iowa fick se sina hus förstörda i ovädret. Staden, med 250 invånare, förstördes till 75 procent av en tromb. Ovädret var dock väntat och alla invånare hade hunnit sätta sig i säkerhet.

Ingen person i delstaten Iowa uppges ha omkommit eller skadats allvarligt till följd av ovädret.

Dock har minst två människor dödats av nattens tornados i Oklahoma, uppger en talesman för delstatens sheriffmyndighet för Reuters till TT.

Den amerikanska vädermyndigheten National Weather Service varnade inför helgen för livshotande tromber i mellanvästern.

Umeåklubben vann dragkamp

Umeåklubben vann dragkamp

Innebandy Team Thorengruppen har gjort klart med sitt fjärde nyförvärv. Det är Balrogs poängkung Daniel Hernandez som ritat på för SSL-nykomlingen.
Daniel Hernandez stod för 33 mål på 19 matcher för Balrog i allsvenskan i vintras. Han … ?

Besked om Wallströmåtal

Inrikes Förundersökningen om misstänkt muta rörande utrikesminister Margot Wallströms bostad läggs ner, uppger åklagaren för TT.I en skriftlig kommentar till TT säger Margot Wallström: ”Jag har tagit emot beskedet om att förundersökningen lagts ner. Det är …

Rattfyllerist fast i kontroll

Robertsfors Vid 06.40 stoppade polisen en misstänkt rattfyllerist i Robertsfors.
Mannen som är i 60-årsåldern blev misstänkt efter att ha blåst i sållningsinstrumentet. Efter provtagning på polisstationen visade det sig att mannen hade 0,4 promille alkohol i … ?