Nyheter

Kraftig storm svepte över Iowa

Publicerad 15 april 2012 (uppdaterad 15 april 2012)

Nyheter En kraftig storm har dragit in över Iowa i USA. Tromber och åskväder har orsakat stora skador på egendom och lämnat många hem strömlösa.

FÖLJ ÄMNEN

Flera personer i den lilla staden Thurman i sydvästra Iowa fick se sina hus förstörda i ovädret. Staden, med 250 invånare, förstördes till 75 procent av en tromb. Ovädret var dock väntat och alla invånare hade hunnit sätta sig i säkerhet.

Ingen person i delstaten Iowa uppges ha omkommit eller skadats allvarligt till följd av ovädret.

Dock har minst två människor dödats av nattens tornados i Oklahoma, uppger en talesman för delstatens sheriffmyndighet för Reuters till TT.

Den amerikanska vädermyndigheten National Weather Service varnade inför helgen för livshotande tromber i mellanvästern.

Nya råd om socker till barn

Inrikes Inget tillsatt socker alls till små barn och max 25 gram per dag till de större barnen – det säger nya sockerråd från USA.Barn i åldrarna 2-18 år bör äta högst 8 sockerbitar per dag …

Dunderskrällar i Skellefteå

Dunderskrällar i Skellefteå

Sport Dunderskrällar och Robert Dunder. Det var V64-kvällen på Skelleftetravet på torsdagen.
Andra platser var temat på Skellefteåtravet. Det blev fem stycken för Umåkerhästarna, men Robert Dunder och Coconut AM:s andraplats i Diamantstoet efter att tappat segern … ?

Fler tonårsgravida av robotbebis

Inrikes Tonåringar blir inte avskräckta från att bli gravida av en babysimulator. Tvärtom. Resultatet blir fler födslar och fler aborter – inte färre. Det visar den första robusta studien på området.Att lägga pengar på naturtrogna bebisdockor …