Nyheter

Kraftig storm svepte över Iowa

Publicerad 15 april 2012 (uppdaterad 15 april 2012)

Nyheter En kraftig storm har dragit in över Iowa i USA. Tromber och åskväder har orsakat stora skador på egendom och lämnat många hem strömlösa.

FÖLJ ÄMNEN

Flera personer i den lilla staden Thurman i sydvästra Iowa fick se sina hus förstörda i ovädret. Staden, med 250 invånare, förstördes till 75 procent av en tromb. Ovädret var dock väntat och alla invånare hade hunnit sätta sig i säkerhet.

Ingen person i delstaten Iowa uppges ha omkommit eller skadats allvarligt till följd av ovädret.

Dock har minst två människor dödats av nattens tornados i Oklahoma, uppger en talesman för delstatens sheriffmyndighet för Reuters till TT.

Den amerikanska vädermyndigheten National Weather Service varnade inför helgen för livshotande tromber i mellanvästern.

Trafikolycka på E12

Umeå En singelolycka har inträffat på E12 mellan Brattby och Brännland, uppger SOS alarm.
Larmet inkom strax före 19.30. Enligt ett vittne som har hört av sig till VK har en personbil kört in i mitträcket på … ?

Kvinna död i svår olycka

Inrikes En kvinna i 65-årsåldern har avlidit i en olycka utanför Karlstad. Olyckan inträffade på väg 720 mellan Skåre och Forshaga.— Det var en bil som körde ut på väg 720 från en sidoväg och blev …

Förälder bröt benet vid matchbråk

Förälder bröt benet vid matchbråk

Inrikes En fotbollsmatch i Stockholmsområdet mellan ett av Hammarbys ungdomslag och ett annat lag urartade fullständigt när Hammarbys tränare hamnade i bråk med domaren.
Flera föräldrar gick emellan vid bråket på söndagsförmiddagen och det slutade med att …