Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Vännäs

Vännässkolor får bakläxa

Publicerad 13 april 2012

Vännäs Efter en granskning i Vännäs kommun under våren har Skolinspektionen noterat att skolorna i Pengsjö och Tväråbäck inte följer alla gällande bestämmelser.

Därför åläggs kommunen att senast 20 augusti vidta åtgärder för att avhjälpa bristerna.

För Pensjö skola gäller att skolans plan mot kränkande behandling inte uppfyller författningarnas krav. Planen upprättas heller inte under medverkan av eleverna. Inte heller skolans individuella utvecklingsplaner med skriftliga omdömen uppfyller kraven.

Därtill noterar Skolinspektionen att rektor inte tar sitt ansvar som pedagogisk ledare i fritidshemmet och inte verkar för att utbildningen där utvecklas.

För Tväråbäcks skola handlar anmärkningarna dels om att rektor inte ser till att ett systematiskt kvalitetsarbete avseende fritidshemmets verksamhet bedrivs, samt att detta dokumenteras. Dels att utbildningen saknar de materiella resurser som krävs för att utbildningens mål ska kunna uppnår.

 

Musiken går som en röd tråd i deras liv

Vännäs När makarna Gunni och Hans-Gösta Åhdén i Vännäsby blev pensionärer började de på sitt nya ”jobb”. Där fick de utlopp för sitt… ?

Länskock lagar kunglig bröllopsmiddag

Länskock lagar kunglig bröllopsmiddag

Vännäs I dag meddelades vilka kockar som får laga bröllopsmiddagen när prins Carl Philip och Sofia Hellqvist gifter sig. En kock med rötterna i… ?

Västerbotten tappar i ny campingstatistik

Västerbotten tappar i ny campingstatistik

Vännäs Antalet gästnätter på svenska campingplatser ökade kraftigt under förra året enligt ny statistik från Statistiska centralbyrån och… ?

I natt: Hotade festdeltagare med vapen

Vännäs Strax efter 01.00 på söndagsmorgonen inkom ett larm från en fest i Vännäs. En man hade plockat upp ett jaktvapen och börjat hota… ?