Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Vännäs

Vännässkolor får bakläxa

Publicerad 13 april 2012

Vännäs Efter en granskning i Vännäs kommun under våren har Skolinspektionen noterat att skolorna i Pengsjö och Tväråbäck inte följer alla gällande bestämmelser.

Därför åläggs kommunen att senast 20 augusti vidta åtgärder för att avhjälpa bristerna.

För Pensjö skola gäller att skolans plan mot kränkande behandling inte uppfyller författningarnas krav. Planen upprättas heller inte under medverkan av eleverna. Inte heller skolans individuella utvecklingsplaner med skriftliga omdömen uppfyller kraven.

Därtill noterar Skolinspektionen att rektor inte tar sitt ansvar som pedagogisk ledare i fritidshemmet och inte verkar för att utbildningen där utvecklas.

För Tväråbäcks skola handlar anmärkningarna dels om att rektor inte ser till att ett systematiskt kvalitetsarbete avseende fritidshemmets verksamhet bedrivs, samt att detta dokumenteras. Dels att utbildningen saknar de materiella resurser som krävs för att utbildningens mål ska kunna uppnår.

 

ÄldreCenter prisades med tårta

ÄldreCenter prisades med tårta

Vännäs Det rådde stor glädje hos Enhet 4 ÄldreCenter Vännäsby i går när de lagom till eftermiddagskaffet fick ta emot månadens Senior… ?

Träning för både kropp och knopp

Träning för både kropp och knopp

Vännäs För 12-13 år sedan levde Ulf Forsberg, Vännäs, ett vanligt Svenssonliv. För 20 år sedan när oväntade händelser inträffade inom familjen… ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Hon startade en butik - i Tvärålund

Hon startade en butik - i Tvärålund

Vännäs Drömmer du om att starta företag av din hobby? Viktoria Vedin tog steget och vågade satsa på sitt brinnande inredningsintresse. Hon driver… ?

Inbrott i Vännäsby

Vännäs Polisen rapporterar om ett inbrott i en villa i Vännäsby på fredagen.
Gärningsmannen har gått in genom att krossa ett fönster på baksidan,… ?