Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Vännäs

Vännässkolor får bakläxa

Publicerad 13 april 2012

Vännäs Efter en granskning i Vännäs kommun under våren har Skolinspektionen noterat att skolorna i Pengsjö och Tväråbäck inte följer alla gällande bestämmelser.

Därför åläggs kommunen att senast 20 augusti vidta åtgärder för att avhjälpa bristerna.

För Pensjö skola gäller att skolans plan mot kränkande behandling inte uppfyller författningarnas krav. Planen upprättas heller inte under medverkan av eleverna. Inte heller skolans individuella utvecklingsplaner med skriftliga omdömen uppfyller kraven.

Därtill noterar Skolinspektionen att rektor inte tar sitt ansvar som pedagogisk ledare i fritidshemmet och inte verkar för att utbildningen där utvecklas.

För Tväråbäcks skola handlar anmärkningarna dels om att rektor inte ser till att ett systematiskt kvalitetsarbete avseende fritidshemmets verksamhet bedrivs, samt att detta dokumenteras. Dels att utbildningen saknar de materiella resurser som krävs för att utbildningens mål ska kunna uppnår.

 

Andra läste även:

Vad tycker du?

Valfrågan: Vad tycker du?

Vännäs Vilken är den viktigaste frågan i din kommun? Visa vad du tycker på vk.se – fyll i ett webbformulär om viktigaste frågan i din kommun. ?

Valfrågan Vännäs

Vännäs Klicka dig in och gör din röst hörd här! ?

Nu är hjortronen här

Vännäs Nu är det dags att leta frambärplockare och hinkar från förråden. Den för många efterlängtade… ?

WWF efterlyser en gemensam förvaltning

Vännäs - Vildlaxen föds i älvarna men växer upp i Östersjön. Därför är det så viktigt med en gemensam… ?

Döda laxar - även i Vindelälven

Döda laxar - även i Vindelälven

Vännäs Ytterligare laxar har hittats döda – nu i Vindelälven. ?

Eldningsförbud på Holmön

Eldningsförbud på Holmön

Vännäs Det råder nu eldningsförbud på Holmön och brandförsvaret uppmanar till försiktighet vid eldning efter hela Västerbottenskusten. – Det är… ?