Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Lycksele

Se djurparkens sötnosar!

Publicerad 13 april 2012 (uppdaterad 13 april 2012)

Lycksele Lycksele djurpark visade idag upp årets björnungar.

De små nallarna, en hona och två hanar, charmade besökarna på den årliga visningen när de skuttade runt i ett hägn avskilt från de andra björnarna. Deras mamma, sjuåriga Isis, visade sig också från sin bästa sida.

Björnarna föddes någon gång under januari och deras pappa är nioåriga Gimmli.

Om årets ungar kommer att få leva ett fullt liv är oklart. Som tidigare år beror deras öde helt på om det finns någon djurpark som har plats för dem. I annat fall kommer de så småningom att avlivas.

Se björnungarna live

 • EN arg

  Åh vad söta. Undrar hur länge de får leva i år? Helt jävla vansinnigt att de dödar de små ungarna varenda år. Måste ju fan vara bättre att sterilisera mammabjörn eller pappabjörn. ”ne, de måste får föröka sig annars mår de dåligt” Man lär ju inte må så bra av att ens ungar blir mördade hela tiden heller.

 • En till arg

  Djurparkerna föder upp björnungar enbart för att locka dit publik och tjäna pengar. Makabert och cyniskt.

 • Mamma till tre

  Men hur roligt är att att komma och se vuxna björnar? Det är ju ungarna som lockar, åtminstone vill mina barn se björnungarna. Bättre att björnungar visas i en djurpark än att folk är och samlas vid vägar och i skogen för att skrämma ev rovdjur/björnhonor.

  Djurplågeri? Varför det? Bättre att ungarna slaktas till hösten och man tar vara på kött och skinn. Är det någon skillnad på älgar, lamm, grisar, renar etc. Bättre att leva på det som finns här i Norrland än att importera från andra länder.
  Tjäna pengar? Vilka vill inte det? Det tycker jag dagligen jag blir påmind om.

  Vad är bäst? Tja, det kan alltid diskuteras. Björnarna får leva ganska naturligt och vad jag sett, så verkar de må ganska bra. Möjligtvis större hägn.

  • Kul typ

   Kan inte tänka mig annat än att denna människa försöker vara rolig. Du misslyckas även med det, mamma till tre

  • Sven

    Tror du man tar till vara på skinnet och köttet? De körs till en destruktionsanläggning på närmsta sopstation. Synd att det är folk som du som lyckas avla av sig.

 • Maria Burman

  Föreslår en bojkott mot Lycksele djurpark om de avlivar björnungarna. Gå inte dit på hela sommaren, så måste de packa ihop o sluta eller bli djurvänligare.

  • Josh

   Det märks ju att du inte alls är insatt i frågan. Vad sägs om att ta reda på varför de avlivas och varför björnarna måste paras varje år och sedan komma med ditt smarta utlåtande?

   • Bamse

     Eftersom du sitter här och spelar bildad kanske du kan upplysa alla om varför björnar måste paras varje år i fångenskap. Eller är detta din grej? Att sitta på internet och dumförklara folk.

    Det bästa vore kanske att inte ens ha björnar i djurpark. Man kan lära sig mer om detta djur om man ser lite dokumentärer eller tar upp en bok.

    • Josh

     Jag skulle aldrig komma på tanken att sitta här och spela något som jag är ;) Är det min skyldighet som medborgare att upplysa och bilda hela befolkningen direkt någon skriver en kommentar? Knappast min uppgift. Jag har ingen ”grej” i att dumförklara folk, men tycker man kan göra liiite research och tänka efter innan man kommer med uppmaningar.

     Håller helt med dig Bamse om att det bästa nog vore att varken ha björnar eller andra djur i djurparker, på cirkus el.dyl. Dock verkar gemene man av någon underlig anledning tycka att det är både intressant och fascinerande att titta på djur i fångenskap.

 • Josh

  En till som borde sätta sig in i frågan innan hon uttalar sig. Hur svårt ska det vara att ta reda på varför innan man slänger ur sig ”jag tycker…” Är ju inte direkt så att djurparken gör det för att jävlas.

Djurparken stängs efter nyår

Djurparken stängs efter nyår

Lycksele Lycksele djurpark får inte öppna efter årsskiftet. Orsaken är att länsstyrelsen inte fått in alla nödvändiga papper för att förnya… ?

Ännu ingen ny hyresgäst i industrihuset

Ännu ingen ny hyresgäst i industrihuset

Lycksele Sedan hyresgästen Hammershus gick i konkurs 2012 har industrihuset Veden 2 varit en förlustaffär för Lycksele kommun. Än i dag finns det… ?

3,56 miljarder till norra Norrland

Lycksele 3,56 miljarder kronor. Så mycket EU-medel kan satsas på jobb och tillväxt i Norrbottens och Västerbottens län de kommande åren.
Europeiska… ?

Så ser skolorna på snöbollskrig

Så ser skolorna på snöbollskrig

Lycksele Många barns förtjusning. Kinder färgas röda och snöbollarna viner genom luften. Men hur är det, får barnen kasta snöbollar på sin skola? VK… ?

Får man kasta snöboll i Knaften?

Lycksele Elliot Oliversson och Emil Strömgren går skola i Knaften utanför Lycksele. Här berättar de själva om hur deras skola ser på snöbollskrig. ?