Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Lycksele

Rovdjursutredning får underkänt

Publicerad 3 april 2012 (uppdaterad 3 april 2012)

Lycksele Utredningen har inte visat näringens kostnader för rovdjuren. Det menar landets djurbönder som ger utredningen tummen ned.

Rovdjursutredningen får betyget ”icke godkänt” av landets djurbönder.
– Utredaren har inte visat näringens faktiska kostnader för rovdjuren och han ger därmed Riksdagen ett dåligt beslutsunderlag. Det ger ingen bra grund för en bättre samexistens mellan människa och rovdjur, säger Anette Skoog, ordförande för Sveriges Djurbönder.

 

 

  • Hans

    Landets djurbönder.. det är endast en minoritet av landets djurbönder som gnäller över det här. Även i vargområdena så finns det många djurbönder som inte har något emot varg. Tro mig ty jag har bott i Dalarna. Vargen är ett djur och inte lika anpassningsbar som vi människor bevisligen är. Tid att sluta gnälla och istället visa att vi är människor med överlägsen intelligens jämnfört med varg. Människorna i Sverige har överlevt värre problem :)

Lista: Landets skolkommuner rankade

Lista: Landets skolkommuner rankade

Lycksele Lärarförbundet har rankat Sveriges bästa skolkommuner.
Skånska Vellinge är bäst i landet. Bäst i Västerbotten är Umeå som klättrar från en… ?

Otäck jaktincident i Storuman

Lycksele Jaktlagets hund skällde älg i söndags när ett par norska fågeljägare avlossade några skott strax intill en av älgjaktlagets… ?

Tog flicka på brösten

Lycksele En man åtalas misstänkt för att bland annat ha tafsat en flicka på brösten.
Enligt åtalet ska mannen har kränkt flickan sexuellt genom att… ?

Flera halkolyckor - uppmanar till däckbyte

Flera halkolyckor - uppmanar till däckbyte

Lycksele Väghalkan på vägarna, speciellt på E 4 i Norr- och Västerbotten, har under den senaste veckan resulterat i flertalet trafikolyckor. Nu… ?

Slog sönder en bil

Lycksele Vid 10:30 på lördagsförmiddagen fick polisen ett larm om skadegörelse i Lycksele. En man hade slagit sönder en personbil på Södermalm…. ?