Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Lycksele

Rovdjursutredning får underkänt

Publicerad 3 april 2012 (uppdaterad 3 april 2012)

Lycksele Utredningen har inte visat näringens kostnader för rovdjuren. Det menar landets djurbönder som ger utredningen tummen ned.

Rovdjursutredningen får betyget ”icke godkänt” av landets djurbönder.
– Utredaren har inte visat näringens faktiska kostnader för rovdjuren och han ger därmed Riksdagen ett dåligt beslutsunderlag. Det ger ingen bra grund för en bättre samexistens mellan människa och rovdjur, säger Anette Skoog, ordförande för Sveriges Djurbönder.

 

 

  • Hans

    Landets djurbönder.. det är endast en minoritet av landets djurbönder som gnäller över det här. Även i vargområdena så finns det många djurbönder som inte har något emot varg. Tro mig ty jag har bott i Dalarna. Vargen är ett djur och inte lika anpassningsbar som vi människor bevisligen är. Tid att sluta gnälla och istället visa att vi är människor med överlägsen intelligens jämnfört med varg. Människorna i Sverige har överlevt värre problem :)

Sju av tio tåg inställt

Sju av tio tåg inställt

Lycksele Sju av tio avgångar med tåg mellan Lycksele och Umeå har ställts in under den senaste månaden. Nu har många pendlare tröttnat och väljer… ?

"en svart sommar"

Lycksele Norrtåg menar att problemen beror på att banan saknar elektricitet och att de haft bekymmer med underleverantörer.
Det finns två stora… ?

Vill inte göra ?Storuman till ?vargfri kommun

Lycksele På måndag tar kommunstyrelsen ställning till ett medborgarförslag som vill utse Storuman till en vargfri kommun. Förslaget röstades… ?

Nedklottrat tåg

Nedklottrat tåg

Lycksele Nu har det hänt igen. Tåget mellan Lycksele och Umeå klottrades ned medan tåget stod vid järnvägsstationen i Lycksele under natten till… ?

Ny E-tjänst inom socialtjänsten

Lycksele Lycksele, Vindeln och Robertsfors startar i höst en 24-timmars service inom socialtjänstens område.  
Den första september lanseras… ?