Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Lycksele

Rovdjursutredning får underkänt

Publicerad 3 april 2012 (uppdaterad 3 april 2012)

Lycksele Utredningen har inte visat näringens kostnader för rovdjuren. Det menar landets djurbönder som ger utredningen tummen ned.

Rovdjursutredningen får betyget ”icke godkänt” av landets djurbönder.
– Utredaren har inte visat näringens faktiska kostnader för rovdjuren och han ger därmed Riksdagen ett dåligt beslutsunderlag. Det ger ingen bra grund för en bättre samexistens mellan människa och rovdjur, säger Anette Skoog, ordförande för Sveriges Djurbönder.

 

 

Andra läste även:

  • Hans

    Landets djurbönder.. det är endast en minoritet av landets djurbönder som gnäller över det här. Även i vargområdena så finns det många djurbönder som inte har något emot varg. Tro mig ty jag har bott i Dalarna. Vargen är ett djur och inte lika anpassningsbar som vi människor bevisligen är. Tid att sluta gnälla och istället visa att vi är människor med överlägsen intelligens jämnfört med varg. Människorna i Sverige har överlevt värre problem :)

Vad tycker du?

Valfrågan: Vad tycker du?

Lycksele Vilken är den viktigaste frågan i din kommun? Visa vad du tycker på vk.se – fyll i ett webbformulär om viktigaste frågan i din kommun. ?

Valfrågan Lycksele

Lycksele Klicka dig in och gör din röst hörd här! ?

Regler för stormfälld skog

Lycksele Enligt skogsvårdslagen måste stormfälld skog av gran och tall i norra Sverige som blåst ned fram… ?

Stormfälld skog ligger ännu kvar

Stormfälld skog ligger ännu kvar

Lycksele Cirka en fjärdedel av all nedblåst skog hann aldrig köras ut före den 15 juli från skogarna i… ?

Kakor mot rasism i Lycksele

Kakor mot rasism i Lycksele

Lycksele När Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i dag besökte Lycksele möttes han av ett 70-tal… ?

Butikspersonal ska utvecklas

Lycksele Lyckseles butikspersonal får chansen att utveckla sig. I kväll arrangeras en workshop under rubriken ”Butikspersonalen - en del av… ?

Stora betesskador i fjällkommuner

Lycksele I en fjällkommun är skadesiffran den högsta på flera år. Det visar Skogsstyrelsens årliga älgbetesinventering i Norrbotten. I… ?