Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Umestudent tog pappersflygsrekord

Publicerad 22 mars 2012 (uppdaterad 22 mars 2012)

Umeå En Umebo håller nu rekord i årets student-SM i pappersflyg. Det står klart efter att en deltävling hölls i Umeå idag.

Totalt tävlar studenter på fem Svenska universitet i att kasta pappersflyg längst och få dem att hålla sig i luften under längst tid i ”Red bull paper wings”, eller ”Student-SM i pappersflyg”.

Men nu återstår endast en deltävling, den i Lund, och idag slog Umestudenten Einar Norén Selberg årets rekord i längsta tid i luften. Det innebär att chansen är stor att han får åka till VM i mytomspunna hangar 7 i Salzburg och representera Sverige i grenen ”längst tid i luften”.

 

Andra läste även:

  • Tetris

    gratisreklam för koffeinförsäljare…

  • Rickard

    men vad är rekordet på? 10sekunder? 20? 30?

Sa att han blev slagen - nu häktas han

Umeå Först hävdade mannen att han blivit slagen av sin flickvän. Nu häktas han misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Det var natten mot i… ?

Sporten tippar Skellefteå

Umeå Skellefteå bjuder i morgon på lunchtrav med V4 och V5. I den första V4 avdelningen kan vi se fram… ?

De hotade flest med vräkning

De hotade flest med vräkning

Umeå Här är de bostadsbolag i länet som ansökte om att vräka flest hyresgäster under år 2013. Tidningen Hem och hyra har granskat de hyresvärdar… ?

Sveriges längsta halsduk

Umeå Det blev inget världsrekord, men väl Sveriges längsta halsduk någonsin. För tre år sedan drog ett projekt igång med målet att skapa… ?

Pålssons inga gökungar på Mariehem

Pålssons inga gökungar på Mariehem

Umeå Stadsdelen Mariehem började byggas 1964. Janne och Elisabet Pålsson är en av Mariehems första… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå