Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Umeå

Umestudent tog pappersflygsrekord

Publicerad 22 mars 2012 (uppdaterad 22 mars 2012)

Umeå En Umebo håller nu rekord i årets student-SM i pappersflyg. Det står klart efter att en deltävling hölls i Umeå idag.

Totalt tävlar studenter på fem Svenska universitet i att kasta pappersflyg längst och få dem att hålla sig i luften under längst tid i ”Red bull paper wings”, eller ”Student-SM i pappersflyg”.

Men nu återstår endast en deltävling, den i Lund, och idag slog Umestudenten Einar Norén Selberg årets rekord i längsta tid i luften. Det innebär att chansen är stor att han får åka till VM i mytomspunna hangar 7 i Salzburg och representera Sverige i grenen ”längst tid i luften”.

 

Andra läste även:

  • Tetris

    gratisreklam för koffeinförsäljare…

  • Rickard

    men vad är rekordet på? 10sekunder? 20? 30?

Vad tycker du?

Valfrågan: Vad tycker du?

Umeå Vilken är den viktigaste valfrågan i Umeå? Gör din röst hörd här. ?

Näslund: VK ger SD:s pengar till flyktingbarn

Umeå I morgon publicerar VK en annons från Sverigedemokraterna. – Intäkterna kommer att gå till organisationer som jobbar för… ?

Ö-viks kommun backar om UG-kritik

Umeå Örnsköldsviks kommun backar nu från sin kritik mot Uppdrag granskning. Kommunen skickade under onsdagsmorgonen ut ett pressmeddelande där… ?

Sparkade kvinnlig polis

Umeå En kvinna döms för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd vid Umeå tingsrätt. ?

Använde stulen telefon

Umeå En Umeåbo hade en stulen telefon i sin ägo och döms nu för detta. ?

Sen vård orsakade förlust av tänder

Umeå En flicka förlorade flera tänder på grund av förseningar inom vården. Nu har händelsen anmälts enligt lex Maria. När flickan undersöktes på… ?

Tyck till om Umeå
Applåden från Umeå