Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Lycksele
Jan Johansson

Klädhandlare i ett halvt sekel

Publicerad 16 mars 2012

Lycksele I dagarna firar klädhandlare Hasse Lindehall 50 år i samma företag i Lycksele.

Klädkarriären startade han som 16-åring. Sedan 1977 driver han Öhmans kläder i egen regi. Jubileet firades på plats i affären under torsdag och fredag.

  • Lotus

    En levande legend i Lycksele och farsans favoritförsäljare (han handlade endast på Öhmans och av Hasse). Hoppas de sätter igång neonskylten igen som ”pulserade” torget under kvällarna på 80-talet….

  • Solveig Ingemarsson

    Grattis från en nöjd kund – boende i Västerås – men på besök i Lycksele då och då! Har alltid varit imponerad över denne trevlige man, som bara genom en blick kan se vad t.ex. min man har för storlek på sina byxor samtidigt som han lyssnar på vad kunden önskar. Alltid lika glad och trevlig – oavsett vilken tid på året jag besöker butiken.
    Hälsningar från Solveig i Västerås
    och mannen Björn född och uppvuxen i Lycksele

Stora prisskillnader på att fälla älg

Lycksele Älgjakten närmar sig med stormsteg. Kostnaderna för att fälla en älg varierar dock stort beroende på var du fäller den.
Svensk jakt har… ?

TV: Stort byggprojekt i Saxnäs

Lycksele Just nu pågår ett av inlandets största byggprojekt några mil från Saxnäs. Det är regleringsdammen Ransardammen som förstärks. I veckan har… ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
I säkerhet – men inte hela familjen

I säkerhet – men inte hela familjen

Lycksele Familjen Azeb har haft tur. De är några av de 1 900 kvotflyktingar som Sverige tar emot. Flykten har varit påfrestande för hela familjen,… ?

Alans liv inte förgäves

Lycksele Alan, född i krigets Kobane, Syrien, drunknade tre år gammal.
Hans korta liv var lyckligtvis inte förgäves.
Fotografiet när han ligger på… ?

Så kan du hjälpa flyktingar i närområdet: "Erbjud kontakt och din tid"

Lycksele Den senaste tiden har engagemanget för att hjälpa människor som kommer från krisdrabbade länder vuxit mycket. Många har hört av sig till… ?