Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Vännäs

Fick inget bistånd för TV

Publicerad 16 mars 2012

Vännäs Vännäs kommun nekade en person med funktionsnedsättning bistånd till att köpa en TV, nu få de bakläxa av Förvaltningsrätten.

Kommunen nekade personen bistånd till att köpa en TV med en generell hänvisning till att bistånd till en sådan sak inte följer kommunens riktlinjer.

Förvaltningsrätten menar att det var fel av kommunen att bedöma fallet så generellt. Personen som sökt biståndet har i sin ansökan berättat att hans dator gått sönder och att han i och med de funktionsnedsättningar han lever med har svårt att tillgodogöra sig viktig samhällsinformation utan en TV som är någorlunda stor.

Förvaltningsrätten ger nu kommunen bakläxa och kräver att de utreder saken igen och då tar hänsyn till den ansökandes individuella behov.

ÄldreCenter prisades med tårta

ÄldreCenter prisades med tårta

Vännäs Det rådde stor glädje hos Enhet 4 ÄldreCenter Vännäsby i går när de lagom till eftermiddagskaffet fick ta emot månadens Senior… ?

Träning för både kropp och knopp

Träning för både kropp och knopp

Vännäs För 12-13 år sedan levde Ulf Forsberg, Vännäs, ett vanligt Svenssonliv. För 20 år sedan när oväntade händelser inträffade inom familjen… ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Hon startade en butik - i Tvärålund

Hon startade en butik - i Tvärålund

Vännäs Drömmer du om att starta företag av din hobby? Viktoria Vedin tog steget och vågade satsa på sitt brinnande inredningsintresse. Hon driver… ?

Inbrott i Vännäsby

Vännäs Polisen rapporterar om ett inbrott i en villa i Vännäsby på fredagen.
Gärningsmannen har gått in genom att krossa ett fönster på baksidan,… ?