Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Vännäs

Fick inget bistånd för TV

Publicerad 16 mars 2012

Vännäs Vännäs kommun nekade en person med funktionsnedsättning bistånd till att köpa en TV, nu få de bakläxa av Förvaltningsrätten.

Kommunen nekade personen bistånd till att köpa en TV med en generell hänvisning till att bistånd till en sådan sak inte följer kommunens riktlinjer.

Förvaltningsrätten menar att det var fel av kommunen att bedöma fallet så generellt. Personen som sökt biståndet har i sin ansökan berättat att hans dator gått sönder och att han i och med de funktionsnedsättningar han lever med har svårt att tillgodogöra sig viktig samhällsinformation utan en TV som är någorlunda stor.

Förvaltningsrätten ger nu kommunen bakläxa och kräver att de utreder saken igen och då tar hänsyn till den ansökandes individuella behov.

Andra läste även:

Tar timeout -blir gruvarbetare

Tar timeout -blir gruvarbetare

Vännäs John Eklund åkte OS i Sotji i vintras. Nu har Vännäsåkaren tappat motivationen, lagt skidorna på… ?

Ny metod kartlägger länets alla björnar

Ny metod kartlägger länets alla björnar

Vännäs Mer än 700 provrör med björnspillning har hittills i höst samlats in i länet. Proverna ska… ?

Slagsmål på Liljaskolan

Vännäs Polisen har ryckt ut till Liljaskolan där två personer har rykt ihop med varandra. Det var en elev som larmade polisen om bråket mellan två… ?

Tunga skador i Vännäs

Vännäs Vännäs drabbades under helgens bortaturné av två tunga skador då förra säsongen näst bästa och… ?