Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Vännäs

Fick inget bistånd för TV

Publicerad 16 mars 2012

Vännäs Vännäs kommun nekade en person med funktionsnedsättning bistånd till att köpa en TV, nu få de bakläxa av Förvaltningsrätten.

Kommunen nekade personen bistånd till att köpa en TV med en generell hänvisning till att bistånd till en sådan sak inte följer kommunens riktlinjer.

Förvaltningsrätten menar att det var fel av kommunen att bedöma fallet så generellt. Personen som sökt biståndet har i sin ansökan berättat att hans dator gått sönder och att han i och med de funktionsnedsättningar han lever med har svårt att tillgodogöra sig viktig samhällsinformation utan en TV som är någorlunda stor.

Förvaltningsrätten ger nu kommunen bakläxa och kräver att de utreder saken igen och då tar hänsyn till den ansökandes individuella behov.

Stal och smet från notan

Vännäs Först stal duon – en man och en kvinna – en jacka på en affär. Sedan åt och drack de gott på en restaurang utan att betala… ?

Målvakten bakom Spöland Vännäs premiärknall

Vännäs Max Brändström-Nyström är normalt sett målvakt i Spöland Vännäs IF. I seriepremiären mot Sandvik var han forward. Och gjorde succé. Med ett… ?

Ingen kurs för urmakare i höst

Vännäs Det blir ingen kurs för urmakare på Liljaskolan i Vännäs i höst. Inte för skogsmaskinförare heller.
Liljaskolans styrelse har beslutat att… ?

Risk för snö i helgen

Vännäs Bytt till sommardäck? Nu spår SMHI snöfall under helgen.
Dryga 18 grader för några dagar sedan, men nu har det om än tillfälligt vänt…. ?