Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Vännäs

Fick inget bistånd för TV

Publicerad 16 mars 2012

Vännäs Vännäs kommun nekade en person med funktionsnedsättning bistånd till att köpa en TV, nu få de bakläxa av Förvaltningsrätten.

Kommunen nekade personen bistånd till att köpa en TV med en generell hänvisning till att bistånd till en sådan sak inte följer kommunens riktlinjer.

Förvaltningsrätten menar att det var fel av kommunen att bedöma fallet så generellt. Personen som sökt biståndet har i sin ansökan berättat att hans dator gått sönder och att han i och med de funktionsnedsättningar han lever med har svårt att tillgodogöra sig viktig samhällsinformation utan en TV som är någorlunda stor.

Förvaltningsrätten ger nu kommunen bakläxa och kräver att de utreder saken igen och då tar hänsyn till den ansökandes individuella behov.

VK granskar: Rapporter städas upp inför granskning

VK granskar: Rapporter städas upp inför granskning

Vännäs Studiefrämjandet i Umeåregionen genomgår revisioner varje år. Men att några fel inte hittats beror på sättet man granskat – och hur det har… ?

Två trafikpoliser ska täcka hela länet

Två trafikpoliser ska täcka hela länet

Vännäs Bara två trafikpoliser ska jobba i länet under delar av sommaren, men det är bara en del av missnöjet över den nya polisorganisationen. Nya… ?

Unga slöjdare prisades i Vännäsby

Unga slöjdare prisades i Vännäsby

Vännäs Föreningen Vännäs Slöjd har i dagarna delat ut två stipendier inför säsongsstarten på Slöjdarnas hus i Vännäsby.
Stipendiaterna är Elin… ?

Två skadades i seriekrock

Vännäs Två personer fick föras med ambulans till sjukhus efter en seriekrock på bron över Vindelälven på fredagseftermiddagen.
Totalt var fyra… ?