Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Lycksele

Lyckseleelev kan bli Årets kockelev

Publicerad 15 mars 2012 (uppdaterad 15 mars 2012)

Lycksele En elev på Tannbergsskolan ska göra upp om titeln Årets kockelev.

Emmy Jacobsson som går på Tannbergsskolan i Lycksele är en av sex elever som gör upp om titeln Årets kockelev.

Finalisterna kommer från restaurangskolor runt om i landet. I tävlingen ska eleverna skapa en vällagad restaurangrätt av säsongens råvaror med smakerna i fokus.

Vi är otroligt imponerade. Det känns som om eleverna har lyft sig flera snäpp jämfört med tidigare år och det ska därför bli extra spännande att se hur de presterar under finalen på Gastronord, säger Agneta Renmark, projektledare för Restaurangvärldens tävling Årets kockelev, och som tillsammans med tävlingsledaren Ulrika Brydling sållat fram finalisterna.

I finalen, som avgörs på mässan Gastronord den 25 april, har eleverna två och en halv timme på sig att laga sin rätt och sedan presentera den för en jury bestående av några av landets mest namnkunniga kockar däribland Operakällarens Stefano Catenacci som är juryns ordförande.Gunilla Sjögren

Västerbotten dominerar världscupen

Västerbotten dominerar världscupen

Lycksele RULLSKIDOR. Det blev nya länsframgångar i världscupen i helgen. Nu toppar Linn Sömskar damcupen, Robin Norum leder herrcupen och Marcus… ?

Tågvärd: &quotNu är det slut, nu smäller det"

Tågvärd: "Nu är det slut, nu smäller det"

Lycksele Dödshot, örfilar, spottloskor och kränkningar. Passagerare som kissar på sig, tar ”vitt pulver” och springer runt med ”bombbälten”…. ?

Två larm om skogsbrand

Lycksele Vid 22.30-tiden på lördagen larmades SOS om en skogsbrand norr om Kåge. En halvtimme senare kom ett larm om en skogsbrand i Lycksträsk i… ?

Häftiga bilar på utställning

Lycksele I dag avslutas motorveckan i Lycksele. Se filmen från arrangemanget här! ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Bildspel: Blänkande amerikanare lockade

Bildspel: Blänkande amerikanare lockade

Lycksele Besökarna –  varav många i sina finaste rockabilly-outfits –  trivdes på Yankee Cars and Classics på Motorveckan i Lycksele.
VK:s utsände… ?