Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Lycksele

Lyckseleelev kan bli Årets kockelev

Publicerad 15 mars 2012 (uppdaterad 15 mars 2012)

Lycksele En elev på Tannbergsskolan ska göra upp om titeln Årets kockelev.

Emmy Jacobsson som går på Tannbergsskolan i Lycksele är en av sex elever som gör upp om titeln Årets kockelev.

Finalisterna kommer från restaurangskolor runt om i landet. I tävlingen ska eleverna skapa en vällagad restaurangrätt av säsongens råvaror med smakerna i fokus.

Vi är otroligt imponerade. Det känns som om eleverna har lyft sig flera snäpp jämfört med tidigare år och det ska därför bli extra spännande att se hur de presterar under finalen på Gastronord, säger Agneta Renmark, projektledare för Restaurangvärldens tävling Årets kockelev, och som tillsammans med tävlingsledaren Ulrika Brydling sållat fram finalisterna.

I finalen, som avgörs på mässan Gastronord den 25 april, har eleverna två och en halv timme på sig att laga sin rätt och sedan presentera den för en jury bestående av några av landets mest namnkunniga kockar däribland Operakällarens Stefano Catenacci som är juryns ordförande.Gunilla Sjögren

Skattekontoret glada över besök

Skattekontoret glada över besök

Lycksele Under onsdagen fick skattekontoret besök av riksdagsledamoten Aron Modig (KD), som sitter i riksdagens skatteutskott. Under mötet… ?

Jogga med polisen

Jogga med polisen

Lycksele Nu får otrygga motionärer i Lycksele en möjlighet att få poliseskort.
Det är polisen i Lycksele som gått ut med ett erbjudande till… ?

Tung transport på väg

Lycksele Tung transport från Holmsund.
Mellan klockan 12.30 och 15.00 i dag onsdag lämnar två tunga och långa transporter Holmsund med… ?

Vill införa kritiserat visselblåsarsystem

Vill införa kritiserat visselblåsarsystem

Lycksele För ett par månader sedan införde Karolinska sjukhuset i Stockholm en nätbaserad visselblåsartjänst. Funktionen har kritiserats och… ?

Anställningsstopp och färre vårdplatser

Anställningsstopp och färre vårdplatser

Lycksele I slutenvården föreslås 80 vårdplatser dras in. Inköpsstopp införs samt ett anställningsstopp på de kliniker som har underskott mot sin… ?