Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Lycksele

Lyckseleelev kan bli Årets kockelev

Publicerad 15 mars 2012 (uppdaterad 15 mars 2012)

Lycksele En elev på Tannbergsskolan ska göra upp om titeln Årets kockelev.

Emmy Jacobsson som går på Tannbergsskolan i Lycksele är en av sex elever som gör upp om titeln Årets kockelev.

Finalisterna kommer från restaurangskolor runt om i landet. I tävlingen ska eleverna skapa en vällagad restaurangrätt av säsongens råvaror med smakerna i fokus.

Vi är otroligt imponerade. Det känns som om eleverna har lyft sig flera snäpp jämfört med tidigare år och det ska därför bli extra spännande att se hur de presterar under finalen på Gastronord, säger Agneta Renmark, projektledare för Restaurangvärldens tävling Årets kockelev, och som tillsammans med tävlingsledaren Ulrika Brydling sållat fram finalisterna.

I finalen, som avgörs på mässan Gastronord den 25 april, har eleverna två och en halv timme på sig att laga sin rätt och sedan presentera den för en jury bestående av några av landets mest namnkunniga kockar däribland Operakällarens Stefano Catenacci som är juryns ordförande.Gunilla Sjögren

Larm om trafikolycka

Lycksele SOS larmade vid 19.00 om en olycka.
En singelolycka har inträffat i Husbondliden, Lycksele kommun.
UPPDATERAD 19.13: Enligt vakthavande… ?

Larm om olycka med lastbil

Larm om olycka med lastbil

Lycksele Räddningstjänsten larmades på fredagsmorgonen om en olycka med en lastbil.
SOS Alarm uppger att det rörde sig om en singelolycka som… ?

Besöksnäringen samlades i Lycksele

Besöksnäringen samlades i Lycksele

Lycksele I dag samlades Västerbottens besöksnäring i Lycksele. Detta för att lyfta och diskutera turismens möjligheter och utmaningar.
Bakom… ?

Han vann norrskensbildtävlingen

Han vann norrskensbildtävlingen

Lycksele André Anderssons vackra fotografi av norrskenet, med vy över Tavelsjön, fick flest röster i VK:s fototävling efter att läsarna sagt… ?

Följer modet – men har ändå sin stil

Lycksele Susanne Andersson i Lycksele har länge intresserat sig för mode och ser sig själv som en kameleont. Hon gillar de flesta stilar, men helst… ?