Nyheter

Bentleys suv designas om – lanseras 2015

Publicerad 14 mars 2012

Nyheter På Genèvesalongen visade Bentley upp konceptet Exp 9F, som blir märkets första suv. Nu avslöjar en källa till What Car att bilen får ett nytt utseende med färre retroinslag. Försäljningen drar igång 2015.

FÖLJ ÄMNEN

Suset som gick genom salen när Bentley presenterade märkets första suv gick inte att ta miste på. Konceptet Exp 9F väcker känslor, och det är också själva syftet med bilen.

Men enligt en källa till brittiska What Car ska bilen designas om innan den börjar säljas. Källan beskriver designen som ”lite tungrodd” och att bilen ska få ”fler traditionella suv-proportioner och färre retroinslag”. 

Även om det fortfarande rör sig om ett koncept säger Bentleys vd Wolfgang Dürheimer till What Car att en produktionsfärdig version förmodligen börjar säljas 2015. Målgruppen blir kunder i Kina, Mellanöstern och Ryssland. Senare kommer också en förlängd version.

Bentley har inte släppt några tekniska detaljer, men Exp 9F har märkets W12-motor med dubbla turbo och 600 hästkrafter under huven, kopplad till en 8-växlad automatlåda. Priset hamnar på drygt 1,5 miljoner kronor.

Nya råd om socker till barn

Inrikes Inget tillsatt socker alls till små barn och max 25 gram per dag till de större barnen – det säger nya sockerråd från USA.Barn i åldrarna 2-18 år bör äta högst 8 sockerbitar per dag …

Fler tonårsgravida av robotbebis

Inrikes Tonåringar blir inte avskräckta från att bli gravida av en babysimulator. Tvärtom. Resultatet blir fler födslar och fler aborter – inte färre. Det visar den första robusta studien på området.Att lägga pengar på naturtrogna bebisdockor …

Tre dödade med armborst

Utrikes Tre personer har enligt den kanadensiska polisen dödats efter att ha skjutits med armborst i Toronto, rapporterar tidningen Toronto Star. En person har gripits.Enligt ambulanspersonal har två män och en kvinna dödats. De tre offren …