Nyheter

Bentleys suv designas om – lanseras 2015

Publicerad 14 mars 2012

Nyheter På Genèvesalongen visade Bentley upp konceptet Exp 9F, som blir märkets första suv. Nu avslöjar en källa till What Car att bilen får ett nytt utseende med färre retroinslag. Försäljningen drar igång 2015.

FÖLJ ÄMNEN

Suset som gick genom salen när Bentley presenterade märkets första suv gick inte att ta miste på. Konceptet Exp 9F väcker känslor, och det är också själva syftet med bilen.

Men enligt en källa till brittiska What Car ska bilen designas om innan den börjar säljas. Källan beskriver designen som ”lite tungrodd” och att bilen ska få ”fler traditionella suv-proportioner och färre retroinslag”. 

Även om det fortfarande rör sig om ett koncept säger Bentleys vd Wolfgang Dürheimer till What Car att en produktionsfärdig version förmodligen börjar säljas 2015. Målgruppen blir kunder i Kina, Mellanöstern och Ryssland. Senare kommer också en förlängd version.

Bentley har inte släppt några tekniska detaljer, men Exp 9F har märkets W12-motor med dubbla turbo och 600 hästkrafter under huven, kopplad till en 8-växlad automatlåda. Priset hamnar på drygt 1,5 miljoner kronor.

Explosion i Malmö - gata avspärrad

Inrikes En explosion har inträffat i en bostad i centrala Malmö. Flera fönster har krossats i lägenheten, skriver Sydsvenskan.— Vi har haft en detonation. Vi har inga uppgifter om vad som har orsakat det eller om …

Patient våldtog patient på psykakut

Inrikes En manlig patient misstänks ha våldtagit en kvinnlig patient på en psykiatrisk akutmottagning i Stockholm under onsdagen.— Det är djupt olyckligt, säger Göran Rydén, verksamhetschef på Norra Stockholms psykiatri till Aftonbladet.Avdelningens personal ska ha upptäckt …

Svenska tjuvar kom över 800 miljoner

Inrikes Bostadsinbrotten har inte bara blivit fler de senaste tio åren. Nu kommer tjuvar över allt mer dyrare ägodelar än tidigare.22 800 bostadsinbrott inträffade förra året – till ett totalvärde av nästan 800 miljoner kronor, skriver Hem …