Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Storuman/Tärnaby
Scanpix

Ödesdag för storflygplats

Publicerad 29 februari 2012 (uppdaterad 29 februari 2012)

Storuman/Tärnaby Idag släpper Norska luftfartsverket (Avinor) sin framtidsplan för Norska flygplatser, det uppger NRK Nordland.

I Rana hoppas man enligt NRK på en ny stor flygplats, något som också skulle kunna innebära tillskott på turister i Tärnaby och Hemavan.

– Det här är viktigt för hela vår infrastruktur, rapporten är viktig. Vi väntar med stor spänning, säger Björn Olsen i Mosjöregionens näringslivsförening till NRK Nordland.

Återremiss för nämnd

Storuman/Tärnaby Verksamhetsplanen för omsorgsnämnden återremitterades av kommunfullmäktige.
Anledningen till det var bland annat en skrivelse som kommit in… ?

Ytterligare utredning

Storuman/Tärnaby Under kommunfullmäktige i Storuman var det stundtals heta diskussioner mellan partierna när det debatterades sex timmars arbetsdag och de… ?

Gemensam IT

Storuman/Tärnaby Kommunfullmäktige röstade under tisdagen igenom att en gemensam IT-organisation för Storumans och Lyckseles kommuner ska inrättas.
Den… ?

Här är de sex framtidsfrågorna

Storuman/Tärnaby Västerbotten står inför en rad utmaningar – i en serie publiceringar tar vi greppet på de stora framtidsfrågorna. Under vinjetten… ?

Brännpunkt Västerbotten: Ämnen som bränns

Brännpunkt Västerbotten: Ämnen som bränns

Storuman/Tärnaby LÄNETS FRAMTID. Västerbotten står inför en rad utmaningar – i en serie publiceringar tar vi greppet på de stora framtidsfrågorna. Under… ?