Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Storuman/Tärnaby
Scanpix

Ödesdag för storflygplats

Publicerad 29 februari 2012 (uppdaterad 29 februari 2012)

Storuman/Tärnaby Idag släpper Norska luftfartsverket (Avinor) sin framtidsplan för Norska flygplatser, det uppger NRK Nordland.

I Rana hoppas man enligt NRK på en ny stor flygplats, något som också skulle kunna innebära tillskott på turister i Tärnaby och Hemavan.

– Det här är viktigt för hela vår infrastruktur, rapporten är viktig. Vi väntar med stor spänning, säger Björn Olsen i Mosjöregionens näringslivsförening till NRK Nordland.

Trötta fjällöpare i Hemavan 24

Storuman/Tärnaby 14.00 i dag avslutades Hemavan 24. Då hade de 48 lagen varit på Norra Storfjället och letat efter kontroller i 24 timmar. De flesta sov… ?

Omöjlige Tor vann Fjällvindenterrängen igen

Omöjlige Tor vann Fjällvindenterrängen igen

Storuman/Tärnaby För tredje året i rad vann Tor Larsson Fjällvindenterrängen. Som vanligt var det ingen riktig konkurrens om förstaplatsen.
– Om Tor… ?

Alla resultat från Fjällvindenterrängen

Alla resultat från Fjällvindenterrängen

Storuman/Tärnaby Tor Larsson vann såklart på herrsidan. På damsidan vann en Gällivare-löpare. Här har ni alla resultat från Fjällvindenterrängen i dag.
Dam,… ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Nu äter jaktlaget surströmming i kapellet

Nu äter jaktlaget surströmming i kapellet

Storuman/Tärnaby Kyrkan ville riva eller bränna Gippmokks kapell i Storuman. Då tog byaföreningen över det.
Det förekommer en del religiösa sammankomster i… ?

Fler kyrkor kommer att försvinna

Fler kyrkor kommer att försvinna

Storuman/Tärnaby Svenska kyrkan kommer att tvingas göra sig av med fler byggnader. Driftskostnaderna är för höga. – Vi kommer inte att kunna ha kvar… ?