Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Storuman/Tärnaby
Scanpix

Ödesdag för storflygplats

Publicerad 29 februari 2012 (uppdaterad 29 februari 2012)

Storuman/Tärnaby Idag släpper Norska luftfartsverket (Avinor) sin framtidsplan för Norska flygplatser, det uppger NRK Nordland.

I Rana hoppas man enligt NRK på en ny stor flygplats, något som också skulle kunna innebära tillskott på turister i Tärnaby och Hemavan.

- Det här är viktigt för hela vår infrastruktur, rapporten är viktig. Vi väntar med stor spänning, säger Björn Olsen i Mosjöregionens näringslivsförening till NRK Nordland.

Andra läste även:

Storumans resecentrum försenat

Storuman/Tärnaby Nu är allt klart för byggstart av Storumans nya resecentrum. Egentligen skulle satsningen ha invigts redan i augusti men på önskemål av… ?

Telefonproblem i Storuman

Storuman/Tärnaby Det har uppstått stora störningar i telefonväxeln på Storumans kommun. Kommunen uppger att det inte går att ringa in till kommunens… ?

Inbrott i Kåtaviken

Storuman/Tärnaby En servicebutik i Kåtaviken utanför Hemavan har drabbats av inbrott. Polisen har fått in anmälan om inbrottet i butiken. Inbrottet ska ha… ?

Ser över särskolans organisation

Storuman/Tärnaby Det ska till en översyn av särskolan i Storuman. Särskolan i Storumans kommun saknar en röd tråd genom alla stadier. Även organisationen av… ?

Ny tjänst ska ge ökad delaktighet

Storuman/Tärnaby Minskad administration och ökad delaktighet. Det är den förhoppning landstinget har när nu en ny… ?