Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Ishockey
Ulf Hägglund Johan Engman

Ny regel kan betyda förlust för Björklöven

Publicerad 29 februari 2012

Ishockey Mitt i glädjen över att ha hemmaplansfördel i en eventuellt tredje match så hopas orosmolnen. En ny regel gör att Björklöven kan förlora stora pengar på en extra hemmamatch.

Tidigare år har regeln varit så att säsongsbiljetter och frikort varit undantagna när intäkterna från en tredje match i playoff ska delas.
Nu har Svenska Ishockeyförbundet ändrat reglerna.
- Det slår jättehårt mot oss, säger Björklövens klubbchef Johan Engman. Vi kommer omgående att skicka in en protestskrivelse till förbundet.

Björklöven har 1700 sålda säsongsbiljetter. Pengar som redan är inbetalda. Lägg därtill att spelarna i ungdomslagen har frikort till matcherna.

- Lek med tanken att det skulle komma 3000 till matchen, säger Johan Engman. Då måste vi betala 225000 kronor till Olofström trots att vi egentligen bara fått in 135000 för de 900 som inte redan har betalt eller fått frikort som ungdomsspelare, säger Engman.

Hockeyförbundets tävlingschef Mikael Lundström kan dock lugna Björklöven. Det är inte halva det ordinarie biljettpriset som ska räknas när det gäller sålda säsongsbiljetter utan bara en liten del av priset.

Läs mer i onsdagens tidning

  • David

    Återigen så visar hockeyförbundet att dom inte tänker klart när det gäller Div1-klubbar. Precis som för Vita Hästen och sponsorhistorian..

  • Estelle B

    Vad är problemet? Pengarna är ju betalda  till Björklöven av kortinnehavarna!

Damkronorna i musikvideo

Damkronorna i musikvideo

Ishockey I slutet av mars startar damernas ishockey-VM. Nu har musikvideon för den officiella VM-låten The world is mine spelats in där damkronorna… ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Bildspel från publikfesten

Bildspel från publikfesten

Björklöven 5286 personer såg Björklöven besegra Vita Hästen med 3-1. Se sportens fotograf Per A Adstens bildspel från matchen här. ?

Quist: "Vi gör det bra"

Quist: "Vi gör det bra"

Björklöven William Quist gjorde vackert 2-0 – hör målskytten efter matchen. ?

Webbkrönika: Nu kan Löven titta uppåt

Björklöven Före jul hade Björklöven förlorat en sådan här match. Då hade motståndarna kontrat in tillräckligt många puckar för att vinna. Nu är… ?

Palmebjörk: "Skönt att vara tillbaka"

Palmebjörk: "Skönt att vara tillbaka"

Björklöven Björklöven tog en viktig seger hemma mot Vita Hästen, med 3-1, i kampen om en playoff-plats. Extra nöjd var Jon Palmebjörk som var tillbaka… ?

Damkronorna i musikvideo

TV: Damkronorna i musikvideo

Ishockey Musikvideon till den officiella VM-låten där damkronorna medverkar är klar. Kolla in den här!  ?

Sanslöst slut __i kvalet

Sanslöst slut
i kvalet

FUTSAL Thorengruppen får kvala vidare till Svenska Futsalligan. Detta efter en slutsekundsbatalj som får Champions League-finalen 1999 att blekna i jämförelse. ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
från publikfesten

Bildspel från publikfesten

Björklöven 5286 personer såg Björklöven besegra Vita Hästen. Se fotograf Per A Adstens bildspel från matchen. ?

Senaste nytt Mest läst Mest delat