Ny användare

Få tillgång till alla nyheter på vk.se genom att starta en prenumeration idag. Du som redan prenumererar på papperstidningen kan aktivera ditt kostnadsfria digitala konto, VK+.

Klicka här för mer information.

Logga in

Ishockey
Ulf Hägglund Johan Engman

Ny regel kan betyda förlust för Björklöven

Publicerad 29 februari 2012

Ishockey Mitt i glädjen över att ha hemmaplansfördel i en eventuellt tredje match så hopas orosmolnen. En ny regel gör att Björklöven kan förlora stora pengar på en extra hemmamatch.

Tidigare år har regeln varit så att säsongsbiljetter och frikort varit undantagna när intäkterna från en tredje match i playoff ska delas.
Nu har Svenska Ishockeyförbundet ändrat reglerna.
– Det slår jättehårt mot oss, säger Björklövens klubbchef Johan Engman. Vi kommer omgående att skicka in en protestskrivelse till förbundet.

Björklöven har 1700 sålda säsongsbiljetter. Pengar som redan är inbetalda. Lägg därtill att spelarna i ungdomslagen har frikort till matcherna.

– Lek med tanken att det skulle komma 3000 till matchen, säger Johan Engman. Då måste vi betala 225000 kronor till Olofström trots att vi egentligen bara fått in 135000 för de 900 som inte redan har betalt eller fått frikort som ungdomsspelare, säger Engman.

Hockeyförbundets tävlingschef Mikael Lundström kan dock lugna Björklöven. Det är inte halva det ordinarie biljettpriset som ska räknas när det gäller sålda säsongsbiljetter utan bara en liten del av priset.

Läs mer i onsdagens tidning

  • David

    Återigen så visar hockeyförbundet att dom inte tänker klart när det gäller Div1-klubbar. Precis som för Vita Hästen och sponsorhistorian..

  • Estelle B

    Vad är problemet? Pengarna är ju betalda  till Björklöven av kortinnehavarna!

Fyra snabba efter Skellefteås seger

Ishockey Sportens Robin Lindgren såg ikväll Skellefteå AIK besegra Brynäs IF med 4-0. Här följer fyra snabba frågor om matchen:
1) Speglade… ?

Stabil seger för Tegs SK

Ishockey Tegs SK–AIK Härnösand6–3
T: Adrian Kastel-Dahl 2, Eddie Jinglöv, Markus Lindholm, Joakim Nilsson, Marcus Eklund.
Tegs SK tog en stabil… ?

Löven lånar back från Modo

Löven lånar back från Modo

Björklöven Björklöven har skadeproblem. Nu lånar laget in Dennis Persson från Modo.
Björklöven lånar SHL-backen Dennis Persson från Modo. Lånet gäller… ?

Följ Skellefteå AIK-Brynäs här

Följ Skellefteå AIK-Brynäs här

Ishockey Skellefteå AIK vann rond ett av dessa back-to-back-möten i går. Hur går det i kväll? Följ vår liverapport här. ?

Johansson: &quotSiktar på ett lån"

Johansson: "Siktar på ett lån"

Björklöven Björklöven åkte på hela fyra skador i fredagens match mot Leksand. Nu arbetar sportchef Daniel Johansson febrilt för att hitta en ny… ?

Slut: Skellefteå
AIK-Brynäs IF

Ishockey Skellefteå vann toppmötet med 4-0. Så här gick det till, se liverapporteringen. ?

Modo tog blytung hemmaseger

ISHOCKEY Andreas Johansson har fått ordning på Modos hemmaspel i SHL.På lördagens kom lagets tredje raka fullpoängare i Örnsköldsvik, när Rögle besegrades, 4-1.

Basketstjärnan kan andas ut

Basketstjärnan kan andas ut

Basket Italienska basketstjärnan Ilaria Zanoni i Udominate kan andas ut. Läkarbeskedet dagen efter skadan i fredagens ligamatch var positivt.  ?

Öhrn vinnare i premiären

Öhrn vinnare i premiären

Vintersport Rebecca Öhrn, Vilhelmina IK, tog hem segern i D17-20 i Stellinloppet. IFK Umeås Linn Svahn körde in som trea.  ?

Ny VC-triumf för Umeås Nordberg

Ny VC-triumf för Umeås Nordberg

Vintersport I dag upprepade han bedriften i par med Tove Alexandersson. ?

Svenskt Curlingguld

Sporttelegram Sverige är europamästare i curling.

Senaste nytt Mest läst Mest delat