Nyheter

Nya mobilsajten igång

Publicerad 17 februari 2012 (uppdaterad 10 juli 2012)

Nyheter Nu är vår mobilsajt tillbaka. Här har du alltid tillgång till senaste nytt från när och fjärran.

Startsidan på mobil.vk.se
FÖLJ ÄMNEN

Mobilversionen av vk.se hittar du på mobil.vk.se (eller på m.vk.se, för dig som gillar ännu kortare webbadresser). Lägg gärna till adressen som ett bokmärke för att komma åt den ännu snabbare. Eller än bättre, lägg den som startsida på din mobiltelefon.

På mobil.vk.se hittar du alla artiklar som finns publicerade på vår ”vanliga” webb och givetvis kan du även här läsa och skicka in dina egna kommentarer.
Om du kommer surfar in på vanliga vk.se med din smartphone hittar du en stor länk till mobilsajten i vårt sidhuvud.

Detta är första versionen av den nya mobilanpassade sajten. Under våren och sommaren kommer vi kontinuerligt att uppdatera med nya funktioner som till exempel: webbtv-klipp, aktuellt väder för din ort, kalendern och mycket, mycket mer.

Har du några frågor eller synpunkter? Lämna i så fall gärna en kommentar.

Nedan ser ni några skärmdumpar från mobil.vk.se:

Startsidan

Senaste nytt

Kommentarer

Jobb & Pengar

 

 

 • Johannes

  Äntligen!

 • Pelle

  Supersnyggt! Och kvickt.

 • Mr J

  Perfekt!

 • Anonym

  Äntligen!!!

 • Anonym

  Att få en till windows Phone vore väl inte helt omöjligt det heller? ;)
  Visst fungerar webbläsar-versionen bra men i dagens samhälle krävs en app för att folk ska orka/kunna besöka hemsidor tycks det.

 • Daniel

  Jag tycker verkligen inte att man ska hamna automatiskt på mobilsidan bara för att man använder en mobil. Tyvärr kommer det nog bli så, men i så fall så tycker jag att VK ska göra så att när man surfar in med en mobil ska det finnas en switch-länk överst eller längst ner på sidan, oavsett vilken version (mobil eller vanlig) man för tillfället är inne på.
  Detta val ska sparas så att det inte behöver göras om varje gång en ny sida/flik öppnas, men då möjligheten att byta finns kvar hela tiden genom ”switch-knappen”.

 • DL

  Toppenbra! Har saknat mobilsidan ett tag.

  Vad ska man med en egen app till när det finns internet? Det är bättre att överbrygga versionsfragmenteringar osv.

 • Holmlund-1

  Kasta inte in så mycket reklam bara, det tar sån jä… tid att ladda för oss som surfar mycket där Telia inte orkar leverera 3G..

 • Olle

  Hej.

  Ni får ett högt betyg av mig för mobilsajten.

  För mig som inte har jobb i länet så är det värdefullt att kunna läsa de senaste nyheterna i mobilen som ett komplement till den tryckta tidningen som jag får med posten vardagen efter utgivningsdagen.

  En önskan som jag har är dock att jag som prenumerant skulle kunna registrera mig på sidan för mobiljsajten och slippa reklamblaffan som täcker 2/3 av toppen på startsidan för mobilsajten.

  Effekten av denna reklam är att VK marginaliseras till en underrubrik, och dagens rubriker och nyheter marginaliseras.
  Jag förstår VK:s behovet av att sälja annonsplatser men att sälja ut platsen för sitt eget varumärke och budskapet en tidning vill förmedla känns underligt.
  Det torde vara närmast hediskt att flytta den tryckta tidningens rubrik för att ge platts för diverse reklam, något som är fullt möjligt men inte sker.

  Jag betalar extra för filmkanaler så att jag slipper reklamen, jag skulle uppskatta om jag som betalande prenumerant kunna få nyheterna utan reklam i mobilsajten.

  • http://vk.se/ Västerbottens-Kuriren

   Hej Olle!

   Lösningen du pratar om är något som vi just nu diskuterar. Håll ett öga öppet så kanske vi kommer med en lösning inom en överskådlig framtid./Christoffer Larsson, webbutvecklingschef VK 

 • JJ

  Jag hoppas att det inte blir en massa reklam man först ska bläddra igenom för i så fall blir det inga besök på sidan av mig.

  Det bli i så fall med datorn och FireFox med reklamblockeraren aktiv när det gäller tidningssidorna.

  • http://vk.se/ Västerbottens-Kuriren

   Precis som på vanliga vk.se måste vi finansiera vår webb på något sätt. I dagsläget sker detta genom annonser, och vi hoppas att detta är något som ni som besökare har överseende med.

   /Christoffer Larsson, webbutvecklingschef VK

  • ThomasCarlsson

   Roota din Android och installera ”AdAway”!
   Det finns inget behov av särskild mobilsajt eftersom alla mobiler idag lätt hanterar vanliga webbsidor!

 • http://vk.se/ Västerbottens-Kuriren

  Trögmanövrerad låter inte så bra. Ska se om jag kan få tag på en Galaxy Mini så jag kan testa själv.

  Det lokala nyheterna hittar du längst upp på mobilsajten. Klicka på ‘Visa fler nyheter’ för att se mer lokala händelser.
  /Christoffer Larsson, webbutvecklingschef VK 

 • Sorreboyen

  Adressen ändras till http://www.vk.se/?mobil. Varför då?

Nytt larm från Navet

Umeå Räddningstjänsten har ryckt ut till Umeås nya badhus Navet för att kontrollera varför ett automatiskt brandlarm utlösts.
Larmet inkom strax före klockan 12.30 på måndagen och räddningstjänsten är framme på platsen. ?

I lördags fick badgäster endast iklädda handdukar …

Hoppar av "Mästarnas mästare"

Nöjestelegram Stavhopparen Kjell Isaksson tvingas hoppa av ”Mästarnas mästare” sedan hans hälsena har gått av. Han ersätts av snowboardåkaren Richard Richardsson, skriver SVT. Richardssons främsta merit är en silvermedalj från OS 2002 i Salt Lake City …

Smygfilmade under kjolar

Inrikes En man i 60-årsåldern misstänks för sexuellt ofredande sedan han smygfilmat under flera kvinnors kjolar med sin mobilkamera i centrala Karlstad.Enligt vittnen har mannen ”gnidit” sig mot kvinnorna i trängseln på en affärsgalleria samtidigt som …