Kultur

Carmen-tenor får operastipendium

Publicerad 14 februari 2012

Kultur Daniel Frank som sjunger Don José i Carmen på Norrlandsoperan i vår, har tilldelats ett prestigefyllt stipendium.

Daniel Frank.
FÖLJ ÄMNEN

Det årliga Birgit Nilsson-stipendiet är ett prestigefyllt pris i operavärlden. Nu står det klart att den manliga stipendiaten för 2011 blir Daniel Frank, en av två tenorer som i vår sjunger Don José i Carmen på Norrlandsoperan i Umeå.

Daniel Frank debuterade som operasångare för drygt två år sedan, 34 år gammal, och nådde snabbt framgångar. Han bytte från baryton till tenor, och det är som tenor han gör Don José i Norrlandsoperans uppsättning av den klassiska operan Carmen.

Den kvinnliga stipendiaten blev tyska mezzosopranen Ivonne Fuchs. Prisutdelningen tar plats på Malmö Opera 19 maj, då de båda vinnarna också medverkar i en konsert.

Språkets kretslopp

Språkets kretslopp

NY POESI Med en vardagsnära och organisk språklighet som vibrerar av alltings inre liv gestaltar Pär Hansson insikten i hur människor hänger ihop med varandra, sina apparater och platser. ?

Deporterad från Albanien

Deporterad från Albanien

Kulturkrönikor Med ogiltigt pass på fickan landar Anders Sjögren i Tirana och inleder 54 timmar på flygplatser och flygplan, som oönskad och papperslös. ?

Anneli Furmark: Diagnos Trump

Anneli Furmark: Diagnos Trump

Kultur  Ny serie av Umeåkonstnären Anneli Furmark. Klicka för större bild. ?

Smal kvalitet i fokus för August

Smal kvalitet i fokus för August

LITTERATUR Samtida fattigdom, kärlekslängtan och en hoppfull demensskildring kliver fram ur årets Augustprisnomineringar. Smal kvalitetslitteratur dominerar den skönlitterära kategorin medan fackböckerna är mer uppmärksammade.

Sara Meidell

 

 

 

 

Kulturredaktionen
Telefon: 090-17 60 38
sara.meidell@vk.se

Själens nystan och händernas broderi

Själens nystan och händernas broderi

ELIN RUUTH Siri Johanssons dagboksanteckningar samlas i årets vackraste bok. ?

Bob Dylans clowntrick avslöjar tidens rädslor

Bob Dylans clowntrick avslöjar tidens rädslor

SARA MEIDELL Clownerna och Bob Dylan drar upp linjerna mellan elit och folklighet ?

Mest läst på kultur