Kultur

Carmen-tenor får operastipendium

Publicerad 14 februari 2012

Kultur Daniel Frank som sjunger Don José i Carmen på Norrlandsoperan i vår, har tilldelats ett prestigefyllt stipendium.

Daniel Frank.
FÖLJ ÄMNEN

Det årliga Birgit Nilsson-stipendiet är ett prestigefyllt pris i operavärlden. Nu står det klart att den manliga stipendiaten för 2011 blir Daniel Frank, en av två tenorer som i vår sjunger Don José i Carmen på Norrlandsoperan i Umeå.

Daniel Frank debuterade som operasångare för drygt två år sedan, 34 år gammal, och nådde snabbt framgångar. Han bytte från baryton till tenor, och det är som tenor han gör Don José i Norrlandsoperans uppsättning av den klassiska operan Carmen.

Den kvinnliga stipendiaten blev tyska mezzosopranen Ivonne Fuchs. Prisutdelningen tar plats på Malmö Opera 19 maj, då de båda vinnarna också medverkar i en konsert.

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Rik återblick på färgstarkt formgivarliv

Rik återblick på färgstarkt formgivarliv

Konst Hennes design i glas och textil har satt avtryck i svensk formgivning under decennier – nu återvänder formgivaren Gunnel Sahlin till hemstaden Umeå för en stor presentation av ett trettioårigt yrkesliv. ?

Hållbara modeval görs inte i klädbutiken

Hållbara modeval görs inte i klädbutiken

Kulturkrönikor Bakom modeindustrins gröntvättade ridå finns en skitig baksida som bara kan bekämpas genom att göra upp med ledorden ”mer och billigare”. ?

Glesbygdens röster mullrar

Glesbygdens röster mullrar

LENA ESKILSSON: Ernst Kirschsteiger och Lantliv förmedlar drömmen om livet på landet – men om glesbygden ska överleva som mer än en kuliss för det urbana lantlivet måste synen på landsbygden förändras och storstadens maktordning brytas.  ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Tejpade tankar och tossiga damer

Tejpade tankar och tossiga damer

Konst Ann Enström bevittnar en av de smalaste konstformer bli en av de bredaste under festivalen Rum för performance andra helg i Umeå. ?