Nyheter

Därför vill Reinfeldt höja pensionsåldern

Publicerad 7 februari 2012 (uppdaterad 7 februari 2012)

Nyheter Statsminister Fredrik Reinfeldt föreslår att människor ska kunna arbeta till 75 års ålder.

FÖLJ ÄMNEN

Anledningen är att medelåldern blir högre.

Hur länge vill du jobba?
Loading ... Loading ...
 • Moderator 1041

  Arbetsförmedlingen ska visst öppna kontor på Caremas äldreboenden i sverige bara för att kunna rekrytera åldringar som jobb coacher! Det blir tillåtet att byta blöjor på arbetstid! Men bara om det är en arbetslös sköterska som söker jobb!

 • Emmet

  Det är inte bara en typisk blåblodad idé – han står ju och säger emot sig själv också. De har just infört de ”fantastiska” meritpoängen när man ska söka till högre utbildningar, så jag som tagit studenten några år för tidigt får inte tillgodoräkna mig samma poäng som andra som gått ut gymnasiet senare. Det gör att jag inte alls kan vara med och slåss om utbildningsplatserna. Så var är hans sk ”morötter”? De har ju redan malt sönder sina ”morötter” för många människor.
  Det här är bara en korkad idé som endast vissa borgarnissar bakom skrivbord kan göra – i teorin. För jag kan lova att de är snabbare att ta ut sin pension än vad vanliga arbetare är – för att de har råd med det!!

 • Realisten

  Det är lugnt! De flesta är utslitna före 65… och vill inget hellre än att gå i pension!

  Har Reinfeldt räknat på vad ”propparna” som vill jobba längre än 65 kostar samhället i form av att ”ungdomar” utestängs från att komma in i arbetslivet…?

  För att inte tala om alla kulturberikare som står i kö för att få arbete!

  En redovisning från Reinfeldt på denna ekvation emotses före valet 2014!

 • Susannekovacs

  när ska man hinna ta hand om sig själv? i graven är det försent

 • bubbas

  Det här hade nog gått bra om inte godsägare och svinuppfödare Persson tagit 170 miljarder ur APfonderna för c:a 10-12 år sedan.Dom skulle han betala tillbaka när Sverige gick bra igen,men tydligen gjorde det aldrig det.Ändå har fanskapet påstått att dom borgliga kom till dukat bord och det var hans förtjänst.Var har dom pengarna tagit vägen,jo en del har väl gått till torpet och resten till bonusar.Vill bara påpeka att det var våra surt förvärvade pengar.Därför har man fått pensionen sänkt flera år nu.men det ser ju inte hans hjärntvättade lärjungar för dom har ju tunnelseende

  • rättarn

   Mycket bra skrivet Du slog in spiken i kistan. Det du skrivit måste fortsättas så det blir en förklaring och upprättelse En stor valfråga. Sätt de styrande på pallen och gör en offentlig redovisning innan vi går till val.

  • Daniel

   Det är samma skitsnack både på höger- och vänstersidan. Varför koppla detta till Perssons torp/gård? Det blir bara trams av hela diskussionen. De lånade pengarna ut Ap-fonderna användes under period när staten var i behov av pengar – att de inte betalades tillbaka är värt att diskuteras. Inte om Persson som privatperson tillskansat sig en massa pengar genom bonusar. Du vet säkert hur det ligger till men har inga problem att insinuera och sprida lögner om politiker i ett land där politikerföraktet vuxit mycket under de senaste åren. Tråkigt tycker jag – ser ingen anledning att själv vara politiker då det är ett löjligt utsatt jobb till en låg lön.

   Medlemmar i riksdagen har en möjlighet att ta ut pension tidigare – ingen skulle annars släppa sin karriär och arbeta som politiker utom möjligtvis de som var sysselsatta inom okvalificerat arbete. Tro inget annat.

   Om du tror att möjligheten för politiker att ta ut pension tidigare har en stor påverkan på möjligheten för oss att gå i pension vid 65 är har du ingen koll på verklighetens alls. Tror du att ett max 10-tal personers pension påverkar en grupp på över 100 000 människor? Naivitet räcker inte att beskriva ditt inlägg

  • Henry

   Eftersom du tydligen vet så mycket om dessa miljarder,
   kanske du också vet att det var en uppgörelse med dom 
   borgerliga partierna med detta lån. Kanske man borde
   ställa samma återbetalningskrav på alla inblandade.

 • Mr. T

  Frågan och diskussionen är ju felaktig, det frågan handlar om är ju en människas möjlighet att få jobba till 75 år om personen vill. Idag har vi pensionsålder på 65, men man kan gå redan vid 61, om pensionsåldern skulle höjas till 75 finns det inget som säger att den möjligheten försvinner. 

  Jag som är född på 80-talet räknar dock inte med någon pension/marginell pension. Bäst att börja spara på egen hand om man vill ha möjligheten att gå tidigare.

  /Mr. T

 • Hmatson

  Reinfeldt saknar du arbetare?
  Plocka hem alla politiska kompisar som har pension fran 55 ar, lat dom jobba 10 ar till !
  Sa kan vi 65 aringar bli pensionarer!
  Nar vi ar 65 sa har vi uppfylt kraven pa var pension!
  Smman av att vi har bott i landet i 65 ar och jobbat, sa far enda Pensionsmyndigheten  ihop  det till 22 arbetade ar?
  Sa hur fanken raknar dom?
  Vara myndigheter raknar inte som vi 65 aringar, nagonstans ar det fel med deras utbildning?
  Men dom har gatt i morden skola, medans jag, vi har 7 ar i var skola!

 • snart 15 år

  Du menar att vi i vårt land har ett förutbestämt antal arbetsplatser ?.
  Du menar att det optimala är att ”någon annan” bestämer
  når det är dags just för dig att sluta arbeta ?
  Tänk till en aning så förstår du kanske hur saker sitter ihop. 

 • Medelålders

  Jag föstår inte vad detta gnäll handlar om??
  Det är ett förslag (inget tvång) att  de som vill fortsätta jobba efter 65 år får det och att för en 50 årig mekaniker kan utbilda sig till ingenjör och fortfarande ha chans till ett jobb.
  Själv är jag en 40 + som funderar på att kliva upp i skolbänken igen och välkomnar arbetsmarknaden som inte bara vill ha ”färskingar” 

 • Arbetsgivaren

  Nu var förslaget visserligen frivilligt utan att de övriga åldersgränserna 61 resp 65 nämnts.
  Dock måste arbetsgivaren få BESTÄMMA om man ska jobba vidare efter 65.
  Jag har  jobbat på en myndighet där några som haft ,som de själva tycker, ett toppenjobb, varit anställd(jobbat?) till 67.
   De har dragit runt utan att haft några direkta arbetsuppgifter, ibland något enkelt projektuppdrag. Troligen bara för att höja sin pension.

  Släpp fram ungdomarna  istället. De behöver all tid för att jobba in sin pension.

 • FRIÅR

  För att komma tillrätta med ungdomsarbetslösheten bör man underlätta för dem att komma in på arbetsmarknaden så tidigt som möjligt. Det värsta som kan hända är att gå arbetslös efter att avslutat sin utbildning.
  Inför då få bidrag motsvarande A-kassan mot att de anställer en arbetslös ungdom på jobbet de lämnar.

 • http://www.facebook.com/j.e.jonsson Jimmy Jonsson

  Att ge möjlighet att arbeta till 75 år innebär att om man är sjuk eller inte orkar så får man en försämrade ekonomi jämfört med en fullt frisk människa. Denna darwinistiska människosyn (”den starkaste överlever”) ökar bara klyftorna mellan friska och inte helt friska människor. Är vi på väg att gå tillbaka i vår sociala  rättvisa och jämlikhet?

  • kTr

   Detta system finns redan idag. Idag har du rätt att jobba tills du fyller 67 och den som inte orkar arbeta så länge får försämrad ekonomi jämfört med en som orkar jobba längre.

 • Fredrik

  Om man bör pratar pensionsålder över huvudtaget så bör den sänkas inte ökas då fler & fler i vårt svenska samhälle blir arbetslösa.
  Tar vi bort allt  ” fusk ” med statistiken som de olika typerna av  arbetsförmedlingarna kan skicka folk på bara för att få sina 3000kr i månaden så lär mer en 50% Sveriges befolkning va arbetslösa.

  Om det räcker till då den aktuella % satsen lär vara mer en 75% -80% i verkligheten. Så varför inte låta dom som redan har ett jobb jobba tills dom dör vid 75års åldern då jag själv har svårt att tro att många i dag blir mycket över 70 då stress är den största mördande faktor vi har i dagens samhälle om du inte är en morot.

  För småföretagare är det ju självklart att man inte kan anställa när 65% av all du får ska gå till skatt 20% på kostnader och 10% i avgifter så vi vill inte ha nya företag vi vill att folk ska jobba tills döden …. Självklart frivilligt och nedskärningar ska göras så vi kan betala bort stats skulden så varför inte ta bort ambulans för små kommuner där där majoriteten av folket är 60+  ja menar dör dom så slipper man ju betala ut personen vilket inte bär högre statskassa och högre löner till politiker som bara har 300tusen+ i månads inkomster …..   gör en senarie  där alla politiker & högre företags chefer har samma lön på en max gräns runt 30 tusen i månaden och ha det som en högsta lön en svensk kan ha  så skulle stats skulden va borta på ett år.-

  Men varför bry sig om jantelagen välfärd när man kan fylla plånboken med papperslappar?

 • Vänd på slanten

  Inte för att jag är ”ekonomi proffesor”. 
  Vad hände med dom som söker ett jobb, ungdomsarbetslösheten, övrig arbetslöshet ? Låter som om han kommit tillrätta med det fast inte? Det är dom som ska ta över jobben för dom som gjort sitt i helst minus 60 års åldern och de ska ochså leva drägligt och humant med en pension. Istället för en massa löne bidragssystem, socialbidrag, skattepengar och utbildningar för ungdomar mfl kan man ge den slanten till pensionärerena och ge jobben till de arbetslösa i förtid. Istället för att jobben ska upptagas av gamla och trötta, utslitna arbetare. Låter mer logiskt

Två till sjukhus efter krock

Två till sjukhus efter krock

Umeå En olycka med flera fordon har inträffat i Umeå. ?

Han vann Åselenappet

Han vann Åselenappet

Åsele Idag fick han för andra gången ta hem vinstchecken på 20 000 kronor. ?

Falska sedlar i omlopp

Varnar: Falska sedlar i omlopp

Brott och straff Polisen varnar nu för att falska sedlar är i omlopp i länet.  ?

Hörde skrik i galleria

Brott och straff Galleriabesökare hörde någon skrika. En person har nu förts till sjukhus. ?

Sömskar: &quotDet var hemskt"

Sömskar: "Det var hemskt"

Längdskidor Det var en ordentligt trött Linn Sömskar som gick i mål efter de tre milen. ?

Direkt från SM

Live-tv: Direkt från SM

Längdskidor Svårt att ta dig ut i skogen? Ingen fara, här ser du loppen live.  ?

Senaste nytt