Fastighetsaffärer
Scanpix

Vad gav grannen för huset?

Publicerad 24 januari 2012 (uppdaterad 9 december 2013)

Fastighetsaffärer Se priserna på sålda hus där du bor.

FÖLJ ÄMNEN

Här kan du se de senaste fastighetsaffärerna på en karta. Sök i formuläret efter det senaste årets affärer i din kommun . Nya lagfarter presenteras varje vecka.

Se husaffärerna  – klicka här!

 • Bummer

  vad gav grannen för huset?

  på tok förmycket! en bostad som är 75kvm och har en normal stor balkong har ett fast värde. detta värde modifieras senare baserat på läge (exempelvis om bostaden ligger centralt i större ort, ute på landet ect)

  sedan börjar påslaget…. bor du nära/ska köpa en bostad som ligger nära t.ex. ett el ljusspår så höjs priset automatiskt, varför? jo, mäklare utgår från att du gillar att jogga. de bryr sig alltså INTE om att orsaken av att du köper huset är p.g.a. du då hamnar närmare ex. jobb. så om du är rullstolsbunden så måste du ändå slänga ut en extra summa som man höjt priset med pga den ligger i närheten av ett el ljusspår… bara utifall att du kanske känner för att….jogga några varv…?

  saknar byggnaden en yttervägg så säger mäklaren, att ljus insläppet är mycket gott och bostaden har en väldigt bra luftkonditionering. man snackar VÄLDIGT OGÄRNA om brister dolda fel mm. allt för att priset ska bli så högt som möjligt och där med säljaren bli så nöjd som möjligt. det är med andra ord inte köparens marknad och har aldrig varit. att sedan mäklaren får lön baserat på vad de säljer för i månaden (totala summan) är ju kanske en annan sak som hjälpt till att driva upp priset genom taket.

  men vad händer då folk som exempelvis sitter på en normal inkomst har köpt en bostad för vad som idag anses vara normal pris (miljon belopp)… och räntorna börjar röra sig uppåt mot samma nivåer som det var under tidigt 90-tal?

 • lurad

  Relattivt ny bostads rätts förening  första hyreshöjningen kom nu 2100 kr/mån 40%.  På köpe kontraktet stod det  som högst 75 kr efter stambyte, jag kan inte sälja för styrelsen trilskas med min 15 år gamla vatten skada.  Fanns innan  ombildningen hyres värden innan låssades som om det regnar, jag blev lurad att köpa, för då skulle allt fixa  sig. Styrelesen kontaktade inte ens ett försäkrings bolag, man rev köks golvet,  som var helt ruttet och angripet av svart mögel och ett år senare källan till läckan badrummet, som ej är klart. Till saken hör att jag har jobbat med vatten skador sedan 1986 och har inte jobbat sedan dec 11 för jag ska dö av sjukdom.  Nu kommer vi inte klara medlemsavgiften/hyran. Sedan mars 11 harvi bott på en bygg arbetsplats. Glädjen i det hela är min fru behöver ingga näsdroppar eller Astma spray  längre, därmot borde man lungröntgas för asbetsen rev man hej vilt, men nya lungor räddar inte mitt liv. Köks golvet monterades fel och bör rivas enligt tillverkaren, ny mögel bildas med all säkerhet. Det här var bara en bråkdel av felen,dethär har sköts horribelt,  jag  skullle vilja hänga mig men törs inte.

 • Janerik

  Det där stämmer ju inte riktigt.
  Om mäklaren, i samråd med säljaren, bestämmer sig för att sätta ett väldigt högt pris som utropsbud kommer ett egentligen rimligt bud att te sig som ett skambud. Det driver upp priserna och det har vi tydligt sett i Umeå senaste åren, i synnerhet på dyrare objekt.

  • ufo

   Klart det stämmer att marknaden sätter priset. Tillgång efterfrågan är ett sedan länge gammalt begrepp. Om ingen skulle vara beredd att betala den summan som sätts så skulle lägenheten ej säljas.

   Bara för att DU inte tycker att en lägenhet är värd det utropspris som satts betyder det inte att alla andra automatiskt håller med. Olika personer ställer olika krav och vissa är beredda att betala mer för något om alla de kraven man har uppfylls.

   Alla vill bo stort och centralt men det verkar mest vara de som ej vill betala extra för just det som skriker högst, hur kommer det sig?

 • Northernlights

  Det är fel att så många skall tvingas till Storstäderna för att kunna hitta arbete!
  Makthavarna bor också ofta centralt och gynnar sina egna, släkt och bekantas områden som därför blir extra attraktiva.

  • Bob

   Vill man ha ett arbete får man väl flytta där arbetena finns; vad är liksom problemet?

   Dessutom undrar jag varför du stavar ”storstäderna” med stort s? Det är inte direkt ett egennamn…

Fruarna bjöds på champagne

Fruarna bjöds
på champagne

Umeå Topparna i skandalomsusade Svenska kommunförsäkrings AB bjöd sina fruar på champagne – betalade med företagskortet. ?

Klädbutiker i konkurs

Klädbutiker
i konkurs

Affärsliv24 En stor butikskedja med butiker i Umeå har gått i konkurs. ?

Umeåpoliser ska utreda känt mord

Umeåpoliser ska utreda känt mord

Umeå Norrbottenspolisen har kritiserats för utredningen av mordet – nu får Umeåpolisen ta över. ?

Där slutar Löven

Tabell: Där slutar Löven

Björklöven Tidningen Allehanda har räknat ut en sluttabell enligt lagens nuvarande form. ?

Fick lyxbostäder – av kungen

Fick lyxbostäder
– av kungen

Nöje En rad kändisar har fått exklusiva lägenheter – utan att behöva stå i kö. ?

Senaste nytt