Två supermål av Nylander i svensk seger

Sporttelegram.
Nicklas Bäckström landade i ishockey-VM - då lyfte William Nylander. I en ny omgivning med Bäckström, ett mål, och Oscar Lindberg gjorde Nylander två supermål och Henrik Lundqvist fick släppa två puckar förbi sig när Danmark besegrades med 4-2.
TT
Publicerad 14 maj kl. 22:32

Målvaktskungen Henrik Lundqvist kom till Köln tillsammans med Oscar Lindberg i lördags.

På söndagen landade Nicklas Bäckström och gjorde Tre Kronors VM-trupp med 19 NHL-spelare komplett.

Förbundskaptenen Rikard Grönborg parade ihop Bäckström och Lindberg med William Nylander och 21-åringen växte en nivå till.

Torontoforwarden flög fram på isen och gjorde två läckra mål i en i övrigt blek insats från ishockeylandslaget inför 10 314 åskådare i Lanxess Arena.

Sex poäng

Totalt gjorde kedjan sex poäng och Nicklas Bäckström gjorde slut på den långa måltorkan i numerärt överläge - elva raka utan mål - med sitt 4-2-mål. Nylander svarade för två mål och en assist, Bäckström för ett mål och en assist och Lindberg för en assist.

Nylander gjorde sina två mål inom loppet av 3.46 i slutet av den andra perioden. Först snyggt framspelad av backen John Klingberg och Lindberg tog han sig in framför motståndarburen, fintade bort danske målvakten George Sørensen och virkade in 2-0. Sedan solokörde han i danska zonen, samarbetade med passningskungen Bäckström, och kunde sätta 3-0.

Sverige började matchen piggt och Joel Lundqvist gjorde 1-0 redan efter 2.19. Inspirerad av att för första gången få spela en VM-match ihop med tvillingbrorsan Henrik sköt han sitt första mål - och första poäng - i turneringen.

Onödiga utvisningar

Men i mitten av första perioden dog det svenska spelet, ersattes av en rad onödiga utvisningar, och fick inte nytt liv förrän Nylander drog i gång i slutet av andra perioden.

Men sedan föll det platt till marken igen.

– Sett över 60 minuter såg vi några ljusglimtar, men vi kan absolut inte ta de här utvisningarna. Det är några riktigt dumma utvisningar, säger Rikard Grönborg till C More.

– Vi blir också lite kladdiga i egen zon. Men det är klart att det blir lite laborationer och spelarna måste få känna på det lite. Men klockan går ju, nu är det en match kvar och sen är det kvartsfinal.

Henrik Lundqvist fick släppa två puckar förbi sig i tredje perioden - från Morten Madsen, Karlskrona, och Markus Lauridsen, Leksand.

En viss oro spred sig när NY Rangers-målvakten blev pååkt av danske Mikkel Aagaard i andra perioden. Lundqvist blev rejält omskakad, men reste sig.

Tre Kronor ligger trea i gruppen efter USA och Ryssland och kan, vid seger över Slovakien i sista gruppspelsmatchen, som bäst bli tvåa.

Annons
FÖLJ ÄMNEN
Annons
Annons
Västerbottens-Kuriren
facebooktwitterinstagramrss
phone
  • Växeln
  • 090-17 60 00
  • Redaktionen
  • 090-17 60 10
  • 090-17 60 11
geo
  • Besöksadress
  • VK
  • Förrådsvägen 9
  • 901 70 Umeå
Ansvarig utgivare: Ingvar Näslund | © Copyright Västerbottens-Kuriren | Allt material på sajten är skyddat enligt upphovsrätten