Debatten om fröskolan i Umeå är allt för negativ. Förskolan Blåkulla till exempel är mycket bra. Bilden från Blåkulla är tagen i december 2013.
KENNETH SANDELIN
Detta är en insändare. Det betyder att en läsare skickat in sin text för publicering. Innehållet är insändarskribentens egna uppfattning.

Barnen älskar förskolan

Insändare.
Vi skulle vilja nyansera bilden som torgförts i lokalmedia, skriver signaturen Småbarnsföräldrar på Tomtebo i en insändare.
Västerbottens-Kuriren
Publicerad 18 april kl. 21:00

Vi tycker att det sedan en tid förs en fullständigt ensidig, negativ, debatt om förskolan i Umeå kommun.

Vi har en helt annan upplevelse och skulle vilja nyansera bilden som torgförts i lokalmedia.

Vi har tre barn, varav två fortfarande går på förskolan Blåkulla på Tomtebo. Vi är helt övertygade om att personalen verkligen anstränger sig och säkerligen ofta tar i det lilla extra. Som en följd har vi förmånen att ha våra barn i en förskola som fungerar ypperligt. Barnen tas alltid emot personligen av någon vuxen och efter varje dag får vi föräldrar en sammanfattning av hur dagen har varit för respektive barn. Flera gånger då vi kommit till förskolan i samband med måltider har vi fascinerats av en mycket lugn och trygg atmosfär. Varje termin hålls det utvecklingssamtal då ansvarig pedagog har en mycket strukturerad och seriös diskussion om hur det går för våra barn, vad de behöver öva på och så vidare. Förskolechefen har en tydlig och respektfull dialog med oss föräldrar och är då och då närvarande när vi lämnar barnen på morgonen.

Dessutom älskar våra barn sin förskola, alla kompisar och de vuxna. De talar ofta om vad de gör och har gjort och i stort sett varje morgon är de glada och upprymda inför färden till Blåkulla.

Att kommunala verksamheter effektiviseras och utvecklas är för oss en självklarhet. Något annat skulle vara direkt fel, särskilt i tider när våra gemensamma resurser ska räcka till allt fler, bland annat många nyanlända personer och en åldrande befolkning. Att kontinuerligt ropa efter mer och att ensidigt försvara sina rättigheter ligger enligt vår uppfattning inte i linje med en långsiktigt fungerande välfärdsstat.

Återigen, vi är övertygade om att pedagoger och ansvariga ledare verkligen anstränger sig och gör sitt bästa. Det tycker vi känns bra och vi vill rikta vår uppriktiga respekt och tacksamhet till personal och förskolechef på Blåkulla.

Småbarnsföräldrar på Tomtebo

Annons
Annons
Annons
Västerbottens-Kuriren
facebooktwitterinstagramrss
phone
  • Växeln
  • 090-17 60 00
  • Redaktionen
  • 090-17 60 10
  • 090-17 60 11
geo
  • Besöksadress
  • VK
  • Förrådsvägen 9
  • 901 70 Umeå
Ansvarig utgivare: Ingvar Näslund | © Copyright Västerbottens-Kuriren | Allt material på sajten är skyddat enligt upphovsrätten