Gustav-Adolf Hedström, Sunnansjö

Dödsfall.
Gustav-Adolf Hedström, Sunnansjö Nordmaling, har avlidit av komplikationer efter en omfattande kärlkransoperation i en ålder av 75 år. Närmast anhöriga är sambon Cathrina Strandberg och hennes dotter Maria med sin familj samt en bror.
Västerbottens-Kuriren
Publicerad 15 april kl. 06:05

Gustav-Adolf_Hedström

Mina tankar finns hos Cathrina, Maria och Per med barnen Axel och Wilhelm som var GA:s ögonstenar. Många känner sorgen och saknaden efter vännen GA som genom sin omtänksamhet och positiva livssyn värmde oss alla. GA tänkte alltid först på sina medmänniskor vilket var GA:s lycka och rikedom. Vår tröst är alla minnen av GA:s uppriktiga hjälpsamhet som var en av GA:s ledstjärnor i hela hans liv.

GA föddes i Guxås Helgum som yngst av åtta bröder i en jordbrukarfamilj. GA började direkt efter skolan med timmerhuggning och fortsatte sedan tillsammans med ett par bröder med krävande timmerkörning som förutsatte stora krafter. Efter det hårda arbetet i skogen utbildade sig GA till gymnastiklärare och fick en tjänst på Nordmalings högstadium där han arbetade i drygt 40 år och där han också träffade sin Cathrina. Parallellt med lärararbetet hjälpte han och övertog sedermera ansvaret för sina svärföräldrars jordbruk i Sunnansjö.

GA:s idrottsintresse resulterade i en domarkarriär inom handbollen där han bland annat dömde på elitnivå. Även uppgiften som fotbollsdomare intresserade GA men då på distriktsnivå. GA:s sociala kompetens var omvittnad och han var också en älskad kamrat både inom skolan och idrotten på grund av hans entusiasm, humor och förståelse av ungdomar.

Intresset för hembygden och framför allt då för Sunnansjö visade sig bland annat i GA:s ambitiösa arbete i byn och för bygdegården och dess årliga hemvändardagar. Alla bybor sörjer och saknar i dag vännen GA.

Varthelst jag kommer ställs frågan är du bror till GA, den underbare läraren som förutom sina krav även motiverade eleverna bland annat med stöd av sin humor. Vilken juste och prestigelös domare som alltid hade glimten i ögat. Sådant värmer en anhörig. GA skapade alltid respekt och hans repliksnabbhet var avundsvärd.

Vår regnbåge har förlorat en väsentlig färgnyans men anhörigas tröst är alla vackra och roliga minnen av GA och hans väsen lever vidare och påminner alla om hur snälla och fina människor kan vara. GA gav oss alla mycken kärlek.

Owe R Hedström, broder

Annons
Annons
Annons
Västerbottens-Kuriren
facebooktwitterinstagramrss
phone
  • Växeln
  • 090-17 60 00
  • Redaktionen
  • 090-17 60 10
  • 090-17 60 11
geo
  • Besöksadress
  • VK
  • Förrådsvägen 9
  • 901 70 Umeå
Ansvarig utgivare: Ingvar Näslund | © Copyright Västerbottens-Kuriren | Allt material på sajten är skyddat enligt upphovsrätten