Krämen passar bra till en toast, stekt i smör.
Anna Lundström

Recept: sagolikt god kräm på Västerbottensost

Recept.
Gillar du Västerbottensost så kommer du älska detta!
Weekend-redaktionen har förälskat sig i den här krämen.
Anna Lundström
Uppdaterad 31 mars kl. 09:07

Du behöver:

100 g västerbottenost
1 dl grädde
2 äggulor
2-2,5 dl rapsolja
Så gör du:

Riv osten.
Värm grädden. Så fort den kokar tar du kastrullen från plattan och rör i osten så att den smälter.
Låt svalna.
Lägg två äggulor och den svala ostblandningen i matberedare. Kör igång och häll sakta i oljan.
Krämen ska bli tjock och blank.
Servera krämen kall till kött, eller som vi på redaktionen testat: som förrätt till ett varmt bröd, gärna stekt i smör eller olja.

Annons
FÖLJ ÄMNEN
Annons
Annons
Västerbottens-Kuriren
facebooktwitterinstagramrss
phone
  • Växeln
  • 090-17 60 00
  • Redaktionen
  • 090-17 60 10
  • 090-17 60 11
geo
  • Besöksadress
  • VK
  • Förrådsvägen 9
  • 901 70 Umeå
Ansvarig utgivare: Ingvar Näslund | © Copyright Västerbottens-Kuriren | Allt material på sajten är skyddat enligt upphovsrätten