Sporttelegram

Forsberg: ”Är här för att bidra”

Publicerad i måndags kl 20.42

Sporttelegram Spelet har svajat i Leipzig. Men Emil Forsberg kommer med starkt självförtroende till Sveriges VM-kvalsamling.

Fakta

Sverige har inlett kvalspelet till VM 2018 i Ryssland med 1-1 mot Nederländerna, 1-0 Luxemburg, 3-0 Bulgarien, 1-2 Frankrike.

Frankrike leder grupp A på 10 poäng före Nederländerna och Sverige som båda har 7 poäng. Bulgarien har 6, Vitryssland 2 och Luxemburg 1 poäng efter fyra spelomgångar. De nio gruppsegrarna går till VM. De åtta bästa grupptvåorna paras ihop till playoff om ytterligare fyra platser.

Sveriges återstående matcher i VM-kvalet:

Vitryssland (hemma) på lördag.

Frankrike (h) den 9 juni.

Bulgarien (borta) den 31 augusti.

Vitryssland (b) den 3 september.

Luxemburg (h) den 7 oktober.

Nederländerna (b) den 10 oktober.

FÖLJ ÄMNEN

Det är en avslappnad och leende Emil Forsberg som glider in i källarrummet på spelarhotellet i Stockholm. Mittfältarens påverkas inte ens av klubblaget Leipzigs svaga form. Nykomlingen i Bundesliga har tre raka matcher utan seger: 0-3 mot Werder Bremen, 0-1 mot Wolfsburg och 2-2 mot Augsburg.

– Det ska väl komma någon gång under säsongen, att det inte funkar i någon match, och nu har det inte funkat för oss. Vi inte har fått med oss resultaten eller spelat den fotboll vi kan. Men jag är inte orolig, det kan jag inte säga, säger han.

– Vi är ett ungt lag och det kommer dippar, det är inte så konstigt. Det handlar bara om hur man tar sig ur det och vi är på god väg.

”Negativ spiral”

Har motståndarna läst av er nu?

– Det vill jag inte säga men man hamnar lite i en cirkel. En negativ spiral, säger han.

– Vi spelade bra mot Bremen i första halvlek men vi gjorde inget mål och sedan gjorde de 1-0 på ett drömmål och efter det… Är man där nere så blir det djupare. Vi hittade inte tillbaka.

TT: Hur bryter ni cirkeln?

– Det är att göra något otroligt, något bra. Det kommer att komma, jag är inte orolig.

”Spela vårt spel”

Emil Forsberg tycker att karriärens första säsong i den tyska högsta divisionen har följt samma mönster som klubbens. Det har varit upp, det har varit ner. Men mittfältaren känner ändå att spelet finns där och det gör att 25-åringen är lugn inför det som väntar med landslaget.

Efter att ha inlett kvalet till VM i Ryssland 2018 med två vinster, en oavgjord och en förlust är det på lördag dags att möta gruppens nästjumbo Vitryssland på Friends Arena.

– Vi ska spela vårt spel. Vi är favoriter men sådana här matcher är aldrig lätta. Det kommer att bli tufft. Det är inte bara att gå ut och vinna utan vi måste vara fokuserade, koncentrerade och göra det vi kan och göra det bra, säger han.

– Vi gjorde mycket rätt även om vi förlorade mot Frankrike. Men där fanns det många bra bitar som vi kan fortsätta med. Sedan ska vi spela det spel vi vill ha, vi vill ha mycket boll och sedan ska vi göra det vi är bra på och ha bra försvarsspel.

TT: Det låter enkelt?

– Det är enkelt.

Sport
 Följ Iksus kvartsfinal

Live: Följ Iksus kvartsfinal

Innebandy Nu storseger eller tuffare denna gång? Sporten rapporterar direkt från Iksus andra kvartsfinalmatch. ?

Jätteseger för Charlotte Kalla

Jätteseger för Charlotte Kalla

Längdskidor Det blev inga överraskningar i tremilen utan Charlotte Kalla krossade allt motstånd. ?

 SM i Umeå

Live-TV:
SM i Umeå

Längdskidor Svårt att ta dig ut i skogen? Ingen fara, här kan du se dagens lopp! ?

Planerade &quotSM-kupp" i Umeå

Avslöjar: Planerade "SM-kupp" i Umeå

Längdskidor Haag och P-H hade pratat ihop sig: ”Förblir ett framtida projekt” ?

Är äldst  i Umeå-SM

Är äldst
i Umeå-SM

Längdskidor Johan Sandberg åkte sitt första SM-lopp redan 1989. Nu står han, ett otal skidlopp senare, på startlinjen. ?