Arkivbild / Norran

Bilar havererade efter tankning

Lokalt.
Ett stort antal bilar havererade och fick bärgas efter att ha tankat vid Preem i Kåge i fredags. Anledningen är att vatten kommit in i pumpstationen. ”Jag har ingen aning hur mycket det här kommer att gå på”, säger Peter Ellingsen, en av de drabbade.
Västerbottens-Kuriren
Publicerad 20 mars kl. 19:39

Det rapporterar Norran.

Peters sambo tankade sin bil vid lunch på fredagen. Tio minuter senare ringde hon upp honom.

– Hon berättade att bilen tände till men tvärdog. Hon provade några gånger, sedan fick jag köra dit för att också testa, säger han.

Efter diverse försök bogserade han hem bilen.

– Jag tänkte att det var något jag kunde fixa själv. Sedan åkte jag tillbaka till Preem och där var en bilist som tankat samtidigt som mig fortfarande kvar.

Bilisten, och ytterligare några till, hade alla samma problem: de fick motorstopp när de skulle starta. Bärgare kallades till platsen för att föra bilarna till en verkstad.

– Jag hörde att det var över elva bilar som fått problem. Jag har ingen aning hur mycket det här kommer att gå på. Det har säkert kommit vatten ända in till spridarna, det måste vara överallt, säger Peter Ellingsen.

Niclas Brantingson, presschef vid Preem, säger att det hittills kommit in mellan sju och tio reklamationer.

– Det var vatten som hade kommit in i pumpen, vilket var rätt tydligt då det var grumligt. Vi har startat en utredning för att ta reda på vad som har hänt. Jag vill inte spekulera i anledningen i nuläget, säger han.

De drabbade kommer att bli kompenserade.

– Vi betalar de reklamationer som kommit in med hyrbil, lagning, bärgning och så vidare.

Det är oklart när pumpen är igång igen.

– Den har varit avstängd sedan i fredags. Jag vet inte mer än att vi vill få igång den så snabbt som möjligt. Innan dess måste vi säkerställa kvalitén.

Hur kommer det sig att så många bilägare hann drabbas innan pumpen stängdes av?

– För det första är det svårt för oss att agera innan vi har fått in en reklamation. Sedan har vi standardprocedurer, kontrollprover, för att säkerställa vad som är fel. Vi agerade så fort vi fick vetskap om saken, sedan hann ett antal fordon tankas emellan.

Är det vanligt att sådant här förekommer?

– Nej, det är inte så vanligt att det händer varje vecka men det förekommer. Då och då kan det rinna in vatten på något sätt, säger Niclas Brantingson.

CHRISTOFFER ÅHLUND / NORRAN

Annons
Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Denna artikel beskriver det vi känner till just nu. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats. Läs mer här
Annons
Annons
Västerbottens-Kuriren
facebooktwitterinstagramrss
phone
  • Växeln
  • 090-17 60 00
  • Redaktionen
  • 090-17 60 10
  • 090-17 60 11
geo
  • Besöksadress
  • VK
  • Förrådsvägen 9
  • 901 70 Umeå
Ansvarig utgivare: Ingvar Näslund | © Copyright Västerbottens-Kuriren | Allt material på sajten är skyddat enligt upphovsrätten