Lokalt
TT

Fler kan få tidig skatteåterbäring

Publicerad 20 mars 2017

Lokalt Nu förlänger Skatteverket tiden för att skaffa en digital brevlåda inför deklarationen. Med en sådan låda kan du få skatteåterbäring redan till påsk – tidigare än någonsin.

Ungefär fyra av fem svenskar sköter sin deklaration digitalt, enligt Skatteverket, och från tisdagen den 21 mars kan du börja deklarera.

En nyhet för i år är att den som skaffar en digital brevlåda kan få eventuella pengar tillbaka innan påsk. Dessutom har tiden för att skaffa en brevlåda förlängts veckan ut.

Förutom en sådan brevlåda krävs att du godkänner deklarationen digitalt, utan ändringar eller tillägg, senast den 29 mars om du vill ha pengarna till påsk.

En annan nyhet är att du på ”mina sidor” på myndighetens sajt kan se din deklaration och även de tidigare från de senaste åren. På det sättet kan du som stöd se hur du tidigare har fyllt i eventuella tillägg och ändringar.

Annat du behöver hålla koll på vad gäller skattenyheter är slopade avdrag för pensionsspar och förvaltningsutgifter samt att skattereduktion för gåva har tagits bort.

Dessutom har en del regler ändrats för rot och rut sedan sist. Bland annat sänktes skattereduktionen för arbetskostnad för rot till 30 procent, från 50 procent, vid förra årsskiftet.

Villa brann ner vid våldsam brand

TV: Villa brann ner vid våldsam brand

Villan i Umgransele i Lycksele gick inte att rädda. Boende räddade sig men katter saknas ?

Inget byggande trots bostadsbrist

Inget byggande trots bostadsbrist

I flera av länets kommuner byggdes det knappt några nya bostäder alls under förra året. ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Grävling räddad  tack vare tioåring

Grävling räddad
tack vare tioåring

Fabian upptäckte något hårigt i ett källarfönster på ett bygge. ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Hårdträning inför årets isshow

Bilder: Hårdträning inför årets isshow

Lokalt Skönheten och odjuret och en resa genom årstiderna är temat på isshowen i Lycksele med premiär på tisdag kväll. ?

Iksu till SM-semifinal

Klart: Iksu till SM-semifinal

Iksu vann tredje kvartsfinalen med 10-6 mot Malmö. Med 3-0 i matcher är Umeå-laget klart för SM-semifinal. ?