Lycksele
Bild 1 av 3
Bläddra med pilarna. Klicka för att förstora.

Tre döda i olycka utanför Lycksele

Publicerad 19 mars 2017 (uppdaterad i måndags kl 07.11)

Lycksele Tre unga män, 18, 20 och 21 år gamla, omkom på söndagen i en trafikolycka utanför Lycksele. Totalt var nio personer inblandade i olyckan, varav flera barn. Vad som orsakade olyckan är ännu oklart.

Det var vid 13-tiden på söndagseftermiddagen som SOS fick in larmet om olyckan. Vid Betseledammen, längs E12 strax utanför Lycksele, hade två bilar kolliderat.

En av bilarna var påkörd på långsidan som blev kraftigt intryckt. Skadade fördes från platsen med ambulans och helikopter.

Enligt uppgifter skulle minst två av de barn som var inblandade i olyckan vara små barn som färdades i bilbarnstolar.

– Det har gått illa. Tillståndet är kritiskt för flera av de inblandade. Det är barn med i bilden, uppgav Ulf Axelsson, räddningschef i beredskap till VK strax efter olyckan.

Det visade sig senare att tre personer omkom i olyckan. De tre unga männen kommer från ett utomeuropeiskt land, men bodde i Sorsele respektive Lycksele. De färdades i samma bil.

– Vi har kunnat underrätta de anhöriga till två av männen. Men de anhöriga till den ene omkomne mannen har inte gått att nå, sa Michael Liljenberg, RLC-befäl vid polisen, vid niotiden på kvällen till VK.

En femårig pojke befarades först vara allvarligt skadat och fördes till Norrlands universitetssjukhus i helikopter. Senare under kvällen meddelades från vården att han var lindrigt skadad, men ska stanna kvar för observation.

De fem personer som kom in till Lycksele lasarett efter olyckan betecknades som lindrigt skadade.

– Två av dem bli kvar på sjukhuset över natten. Två av dem fick lämna sjukhuset, varav ett barn. En person var anhörig till barnet som fördes till Umeå och fick följa med dit, sa Marie Fredriksson, stabschef på Lycksele lasarett, till VK under söndagseftermiddagen.

Under eftermiddagen spärrade polisen av platsen för teknisk undersökning. Enligt Michael Liljenberg betecknades olycksplatsen som en brottsplats eftersom man vill säkra spår på platsen för att kunna fastställa förloppet i olyckan. Bilarna togs också i beslag. En förundersökning inleddes under söndagen med anledning av olyckan.

Kurvorna innan Betsele, där olyckan inträffade, är beryktade och det rådde halka på platsen vid olyckstillfället.

E12 förbi olycksplatsen var avspärrad i flera timmar. För anhöriga till de inblandade i olyckan upprättades ett speciellt anhörigrum på Lycksele lasarett.

I Sorsele öppnades under söndagen ett stödcenter, på fritidsgården Läget i källaren på Folkets hus. Stödcentret har öppet även på måndagen mellan klockan 9 och 12.

  • Stefan

    Så fruktansvärt tragiskt!
    Av plåtskadorna att döma ser det inte ut att ha varit nämnvärt höga hastigheter inblandade, kan verkligen pojkarna haft bältet på sig?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Protesterar mot stora barngrupper

Protesterar mot stora barngrupper

Lycksele Föräldrar i Lycksele larmar om för stora barngrupper inom förskolan. – Jag har… ?

Kommunen: ”Vi ska prova att öka grundbemanningen”

Kommunen: ”Vi ska prova att öka grundbemanningen”

Lycksele Kommunens tjänstemän är medvetna om kritiken mot stora barngrupper och… ?

SMHI: Varning för mycket hårda vindbyar

SMHI: Varning för mycket hårda vindbyar

Lycksele SMHI varnar för mycket hårda vindar i länet.
SMHI har gått ut med en klass… ?

Lyckseleåkaren imponerade

Lyckseleåkaren imponerade

Lycksele Andra femmilen och den första som senior – då slog Marcus Fredriksson… ?

Varnar: Falska sedlar i omlopp

Varnar: Falska sedlar i omlopp

Lycksele Polisen varnar för att falska sedlar är i omlopp i länet.
Polisen i region Nord… ?