Insändare
Charlotta Lindgren från Vindeln önskar mer nyttigt matutbud på Leos Lekland.

Insändare: Tänk över menyn, Leo!

Publicerad 16 mars 2017 (uppdaterad 16 mars 2017)

Insändare ”Hej Leo. Jag undrar om du inte skulle kunna tänka över menyn. Nu tänker jag inte bara på oss diabetiker, utan på alla. Skulle det inte vara bra om det kunde finnas fler alternativ som inte andas kalas?”. Det skriver Charlotta Lindgren från Vindeln i en insändare om matutbudet på Leos Lekland:

FÖLJ ÄMNEN

Hej Leo! Idag var jag på ditt lekland. Det var kul och de tre barnen som var med, sprang säkert sju kilometer. Wow! Precis som foldern på bordet berättade om. De blev så klart törstiga. Tur det fanns vatten. Tack för det Leo. Jag och barnens far satte oss och tog en kaffe då barnen sprang lekte.

LÄS MER: Leos Lekland svarar: ”Vi utvecklar menyn kontinuerligt”

Jag var lite sugen på något litet till kaffet men det fanns inte så mycket som var diabetikervänligt hos dig. En skål med frukt fanns i alla fall. Jag var sugen på en liten smörgås. Det fanns inte. Men kakor i massor, popcorn, pajer, glass, slush, drickor, godis och rena matmenyer fanns.

Skulle det inte vara bra om det kunde finnas fler alternativ som inte andas kalas, fredagsmys och lördagsgodis?

Jag frågade i kassan om jag kunde framföra min önskan skriftligt men det gick bra att bara säga det åt killen i kassan. Då gjorde jag så. Han förstod. Jag skulle kunna få köpa en toast till kaffet för bara 45 kr. Utan att behöva ta hela menyn. En toast av vitt bröd är inte direkt något som blodsockret håller sig stabilt av, men jag kräver absolut inte att en ung kille i kassan ska veta sånt. Han kom med ett förslag och det var snällt.

Men Leo, jag undrar om du inte skulle kunna tänka över menyn. Nu tänker jag inte bara på oss diabetiker utan på alla. Skulle det inte vara bra om det kunde finnas fler alternativ som inte andas kalas, fredagsmys och lördagsgodis?
Jag har några tips. Ostmacka. Kanske kan du köpa in av ett lokalt bageri? Närproducerat och gärna med lite fler ingredienser än vetemjöl och vatten. Smoothie är ett annat alternativ. Gott, läskande och lite mättande. Framförallt lite mer näringsrikt än din vira blåtira färgade slush också.

Utöver sötslisket som du lockade med utefter hela köpmannadisken så har jag bara positiva ord att ge dig och ditt nya ställe i Umeå. Svettiga, trötta och lyckliga barn sattes i bilen efter dagens besök.

Din matmeny säger jag inte så mycket om. Hamburgare och pannkaka är säkra kort åt barnen. Det fanns även sallad att välja eller som sagt toasts. Där förstår jag om ni inte kan ha allt för många alternativ.
Utöver sötslisket som du lockade med utefter hela köpmannadisken så har jag bara positiva ord att ge dig och ditt nya ställe i Umeå. Svettiga, trötta och lyckliga barn sattes i bilen efter dagens besök.

CHARLOTTA LINDGREN, VINDELN

 

Snö körs på omvägar

Snö körs på omvägar

Insändare Snöröjning måste vi ha, men på det sätt som transporterna nu sker, så bidrar… ?

Våra flygresor är ett problem

Våra flygresor är ett problem

Insändare Det stora problemet är dock vårt internationella resande, när vi reser till… ?

Facklig härdsmälta

Facklig härdsmälta

Insändare Att lämna facket är ingen lösning. Men vi behöver omdana det till en… ?

Torrlägg Brännbollsyran

Torrlägg Brännbollsyran

Insändare Torrlägg Brännbollsyran, det är det enda rätta. Det menar Sveriges… ?

ABF uppmuntrar till bildning

Insändare Att ABF stöttar folkbildningsverksamhet som studerar historien är inget… ?

Ola Nordebo

Ledarredaktionen
Telefon: 090 - 17 60 77
ola.nordebo@vk.se
Nordebos blogg

Debattartiklar till VK:
debatt@vk.se
Insändare till VK:
ordetfritt@vk.se

Nordebo: Det är så här det börjar när fascismen försöker ta över inifrån

Opinionskrönikor Det är så här det börjar, när fascismen försöker ta över inifrån.
I Vita huset styr nu en anhängare av tortyr. Muren mot Mexiko ska byggas. Trumps rådgivare, tidigare chefen för högerextrema Breitbart News, Steve Bannon … ?

Malin Rönnblom: Kommer landsbygden att överleva?

Opinionskrönikor Kommer landsbygden att överleva? var den avslutande frågan som vi i panelen på Allis (Aktiv, levande landsbygd i Söderhamn) 20-års jubileum fick svara på.
Under kvällen hade berättelser om Allis start och verksamhet varvats med korta … ?

Evastina Bender: Kanske kan något förfärligt leda till något bättre?

Opinionskrönikor Jag såg först Madison Paxton bakom ett berg av pudersockrade rom-kakor och croissanter. Det var dagarna efter Trump blivit president, och hon hade då kräkts i flera dagar, en inte alldeles ovanlig reaktion till nya … ?

Nordebo: Främlingsfientlighet som regeringsunderlag

Opinionskrönikor Moderaterna har haft det på tungan länge, utan att riktigt våga öppna munnen. Men nu blev det inre trycket, från djupare regioner i partiet, så stort att bekännelsen slank över läpparna. ?