Elza Dunkels gör sina nöjesval.
Hanna Eriksson

Elza Dunkels gör sina nöjesval: "Bästa musiken är alltid Dolly Parton"

Weekend.
Elza Dunkels är internetforskare och docent i pedagogik vid Umeå universitet. I helgen deltar hon på Littfest i Umeå.
Här gör hon sina nöjesval i VK.
Anna Lundström
Publicerad 17 mars kl. 10:30

Bästa musiken just nu: Bästa musiken är alltid Dolly Parton, oavsett tidpunkt eller sammanhang. Jag kan alltid relatera varje händelse eller känsla till nåt som Dolly har skrivit. Men sen finns det så otroligt mycket bra nya musik så jag vet inte var jag ska börja. Allt som Rihanna tar i blir till guld, till exempel.

Tittar gärna på: Undercover Boss, Gränsbevakarna Australien, Gränsbevakarna Canada, Cake Boss och Antiques Roadshow. Jag är otroligt snobbig i mitt tv-tittande och skulle aldrig titta på Skavlan, På spåret eller såna program.

Läser: När jag ska somna läser jag alltid en deckare. I mitt handbagare på alla mina resor har jag alltid två böcker, just nu 1984 och en bok om start-ups.

Radio/poddar jag gillar: P3 dokumentär är en stor favorit och jag fasar för den dag när jag inte har några kvar. Annars blir det mest jobbrelaterade poddar, om medier, utbildning och nätet.

Det spel jag spelat mest: Jag är ohyggligt bra på Alfapet och den typen av spel men det blir alltid bråk när jag är med och spelar (eftersom jag är så bra) så jag spelar nog inte lika ofta som jag skulle vilja. Jag spelar inga dataspel så det är jag väldigt dålig på.

Jag bakar långjäst baguette minst en gång i veckan.

Min paradrätt: Jag bakar långjäst baguette minst en gång i veckan. Så det får nog räknas som min paradrätt.

Låt jag trallade på senast: Mellovinnaren. Tills jag kom på vad det var. Den är riktigt bra men jag är så fruktansvärt snobbig när det gäller musik. Jag får huvudvärk av dålig musik. Så om jag lyssnar på radio i bilen, hoppar jag oavbrutet mellan kanalerna om det kommer nåt som jag räknar som skräp, vilket är mycket jobbigt för andra i bilen.

Mitt stammisställe: Det beror lite på årstid. På sommaren är det vår altan, resten av året är det köksbordet.

Senaste impulsköpet: Det måste ha varit på Returbutiken. Jag hittar alltid oumbärliga grejer där men det är sällan som jag har en plan när jag går dit. I fredags köpte det fyra små ugnsformar, en bok, en ljusstake och tre små smaklösa prydnadssaker till en grej jag bygger till mina barnbarn. 46 kronor totalt. Det är bra shopping, tycker jag.

Drömmer om att resa till: Jag reser så mycket i jobbet så jag är gärna hemma när jag är ledig. Men en härlig chartervecka med hela familjen skulle jag så klart inte säga nej till.

Tränar: På att backa med släp.

Min bästa app: Jag kan inte välja en. Mina tre viktigaste appar är Instagram, Facebook och Twitter. Det är så jag utför mitt jobb, håller kontakt med familj och vänner och håller mig uppdaterad om vad som händer i världen.

Mitt favoritplagg: Klänning med fickor. Bästa plagget! Den som startar försäljning av klänningar med fickor får mig som stamkund direkt.

Favoritbutik: Coop på Ålidhems centrum.

Senast besökta föreställning: Jag går i princip bara på musikevenemang. Senast var det när min son Erik och hans Bergman-Wasa spelade på Hundra.

En ledig helg spenderas bäst: Jag reser mycket mer än jag skulle vilja så om jag är hemma en helg vill jag helst laga mat och bjuda hem hela vår stora familj, städa lite halvhjärtat och sen binge-titta på nån bra tv-serie med min bästa kompis som jag smart nog lever ihop med också. Sen brukar helgen vara slut av nån anledning.

Annons
Annons
Annons
Västerbottens-Kuriren
facebooktwitterinstagramrss
phone
  • Växeln
  • 090-17 60 00
  • Redaktionen
  • 090-17 60 10
  • 090-17 60 11
geo
  • Besöksadress
  • VK
  • Förrådsvägen 9
  • 901 70 Umeå
Ansvarig utgivare: Ingvar Näslund | © Copyright Västerbottens-Kuriren | Allt material på sajten är skyddat enligt upphovsrätten