Telegram

Vita hjälmarna till Oscarsgalan

Publicerad i fredags kl 18.27

Telegram I veckan meddelade Hala Kamil, som var föremål för dokumentären ”Watani: My homeland” att hon köpt en biljett till Los Angeles för att åka till Oscarsgalan. Nu verkar det som att även företrädare för hjälporganisationen Vita hjälmarna kommer att kunna delta, skriver The Hollywood Reporter.

FÖLJ ÄMNEN

Hala Kamil, Raed al-Saleh och Khaled Khatib från Vita hjälmarna är från Syrien och det var tidigare oklart om de skulle kunna komma till Oscarsgalan, där filmerna de medverkar i är nominerade i kategorin bästa kortdokumentär. Anledning var president Donald Trumps inreseförbud, som nu är fryst av amerikansk domstol.

Khatib och al-Saleh har tidigare sagt att de inte tänkte åka på grund av inreseförbudet, men nu säger al-Saleh i ett uttalande att han ser fram emot att åka och att deltagandet kommer att ge honom tillfälle att ge röst åt syriska kvinnor och barn som är kvar i landet.

Den iranske regissören Asghar Farhadi, nominerad för bästa utländska film, har tidigare meddelat att han inte tänker närvara på grund av inreseförbudet.

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
&quotVille hitta  på något nytt"

"Ville hitta
på något nytt"

INTERVJU Banbrytande satsningar och allehanda tricks – så blir Melodifestivalens tredje deltävling. ?

Spetz: &quotUmeå ger mig extra kraft"

Spetz: "Umeå ger mig extra kraft"

NÖJE Umeåkomikerns hyllade soloföreställning i Umeå – VK fick exklusiv intervju. ?

Piratband allt större utomlands

Piratband allt större utomlands

MUSIK Det 25 personer starka piratbandet Ye Banished Privateers från Umeå blir allt större i Europa – ”Kan inte ta fler spelningar just nu”  ?

SKIVOR
&quotMedryckande och vackert"

"Medryckande och vackert"

SKIVRECENSION Jens Lekman är tillbaka med ett nytt album. 
Alla veckans skivrecensioner här! ?