Sporttelegram

Olsson fastnade i liften: Vidrigt

Publicerad i fredags kl 16.46

Sporttelegram När liften stoppades satt Matts Olsson fast – och han var kissnödig.

FÖLJ ÄMNEN

Efter incidenten då ett flygplan körde in i en kameravajer stängde VM-arrangören av liften i tävlingsbacken i S:t Moritz.

I den satt Matts Olsson, som var på väg upp till det andra åket.

Svensken hade problem.

– Det började med att jag klev på liften ganska kissnödig. Sedan stannade den en bit upp. Jag hade verkligen tänkt mig en smidig liftresa. Sedan ropade de ut i högtalarna att vi kommer att stå stilla ett tag. Jag sitter med Manfred Mölgg och en tränare där… sitter ganska tyst, håller mig och försöker fokusera.

Efter bortemot en halvtimme kände Olsson att han inte kunde hålla emot längre. Han berättade för sina medresenärer, lämnade stavarna till dem och började förbereda sig.

Då studsade liften i gång.

– Då får jag hålla mig ytterligare lite för jag vill ju helst inte kissa i liften. Jag kommer upp och åker dubbelvikt till första bästa snövall. Det störde mig inte i andra åket men det var en jäkligt jobbig upplevelse, säger han.

Olsson fick information om vad som hade hänt först efteråt.

– Det var ju tur att det gick bra. Vi satt faktiskt och tittade. De är ju duktiga att flyga och flyger tajt för showens skull men det där var väl kanske på gränsen, säger han.

Sport
Brink vann 7-mila igen

Brink vann 7-mila igen

Längdskidor Jörgen Brink avgjorde kort före slutet och vann 7-mila före Klas Nilsson.  ?

Kalla tvåa när Björgen vann

Kalla tvåa när Björgen vann

LÄNGDSKIDOR Charlotte Kalla visade VM-form i genrepet i Otepää. I det klassiska skidloppet över 10 kilometer slutade hon tvåa.Ingen kunde göra något åt norskan Marit Björgen som var överlägsen.

Kallas genrep lovar gott inför VM

LÄNGDSKIDOR Charlotte Kalla utstrålar total harmoni inför VM i Lahtis.

Sundby överlägsen - Hellner bäste svensk

LÄNGDSKIDOR I damskidloppet i Otepää vann Marit Bjørgen överlägset. I herrloppet blev det också en överlägsen norsk segrare genom Martin Johnsrud Sundby. 

Uppgifter: Modo sparkar tränaren

Uppgifter: Modo sparkar tränaren

Ishockey Efter tre raka förluster mot lag efter sig i den hockeyallsvenska tabellen är Andreas Johansson inte längre Modos tränare, skriver Allehanda. ?