Sporttelegram

Flygplan körde in i kameravajer

Publicerad i fredags kl 16.46

Sporttelegram En flyguppvisning var nära att sluta i katastrof under alpina VM i S:t Moritz. Ett av planen körde av en kameravajer och kameran störtade ned i målområdet. Ingen människa kom till skada.

FÖLJ ÄMNEN

En katastrof var nära mellan VM-åken i storslalom i S:t Moritz. Ett av de nio flygplanen från det schweiziska flygvapnet som uppvisningsflög över VM-arenan körde in i en kameravajer ovanför Corvigliapisten.

Vajern gick av och kameran lossnade. Den föll ned i snön i målområdet, där lyckligtvis ingen befann sig. Flyplanet klarade sig utan skador och piloten kunde landa säkert i Samedan några kilometer nordöst om S:t Moritz.

Polisen och militären har inlett en utredning av incidenten och helgens planerade uppvisningar ställs in.

Robert Willi, chef för kantonpolisen i Graubünden, har ingen uppfattning om hur nära det var att människor kom till skada.

– Det är ren spekulation. Det kan jag inte kommentera, säger han.

Internationella skidförbundet Fis generalsekreterare Sarah Lewis tackade arrangören och polisen för deras snabba agerande.

– Tack vare det kunde vi genomföra det andra åket på ett säkert och smidigt sätt, säger hon.

Till följd av incidenten stoppades sittliften upp till storslalomstarten. Flera åkare, däribland Matts Olsson, satt fast i liften i ungefär en halvtimme.

För att ge samtliga åkare möjlighet till en fullständig besiktning sköts starten av det andra åket upp en halvtimme.

Sport
Brink vann 7-mila igen

Brink vann 7-mila igen

Längdskidor Jörgen Brink avgjorde kort före slutet och vann 7-mila före Klas Nilsson.  ?

Kalla tvåa när Björgen vann

Kalla tvåa när Björgen vann

LÄNGDSKIDOR Charlotte Kalla visade VM-form i genrepet i Otepää. I det klassiska skidloppet över 10 kilometer slutade hon tvåa.Ingen kunde göra något åt norskan Marit Björgen som var överlägsen.

Kallas genrep lovar gott inför VM

LÄNGDSKIDOR Charlotte Kalla utstrålar total harmoni inför VM i Lahtis.

Sundby överlägsen - Hellner bäste svensk

LÄNGDSKIDOR I damskidloppet i Otepää vann Marit Bjørgen överlägset. I herrloppet blev det också en överlägsen norsk segrare genom Martin Johnsrud Sundby. 

Uppgifter: Modo sparkar tränaren

Uppgifter: Modo sparkar tränaren

Ishockey Efter tre raka förluster mot lag efter sig i den hockeyallsvenska tabellen är Andreas Johansson inte längre Modos tränare, skriver Allehanda. ?