Björklöven

Björklöven vann derbyt stort

Publicerad 17 februari 2017 (uppdaterad 17 februari 2017)

Björklöven Fjärde derbyt för säsongen blev en makalös historia. Björklöven bjöd på en riktigt, riktigt bra insats i 55 minuter och vann stort mot Modo i deras egen hemmaborg inför storpublik.

Björklöven inledde lite försiktigt och Modo hade de mesta under inledningen. Bland annat hade Patrik Karlkvist ett skott i ribban, men Björklöven fick chansen i powerplay efter 6.56 och då slog Stefan Andersson till halvminuten senare med ett rungande slagskott upp i nättaket.

Björklöven fortsatte disciplinerat och försvarade sig och sedan på en efter 16.30 spelade Cody Murphy in till Zach Hamill nära Modos mål som stod för årets mål. Han hade dålig vinkel, men löste det genom att trä klubben genom de egna benen och skjuta på andra sidan skridskorna in i mål.

I andra perioden fick Björklöven chansen direkt i powerplay då Emil Alba gjorde en bentackling på slutsignalen av första perioden. Då slog de till med 3-0. Nu var det Zach Hamill som hittade en Cody Murphy i fart som tryckte dit trean för Björklöven hårt rakt framifrån.

Bara 4.24 in i andra perioden spelade Tobias Hage från hörnet in till David Lindquist som drog en spelare och sedan  Erik Hanses i Modomålet och Lindquist kunde raka in fyran under Hanses.

Björklöven hade lägen för att göra 5-0, men fick inte dit pucken, närmast var Lucas Sandström med en styrning i stolpen.

I tredje perioden blev Björklöven rejält tillbakatryckta. Men de klarade av stormen tidigt och istället kunde Kim Karlsson efter 8.10 skrinna över hela isen och sätta 5-0 för Björklöven.

Då såg det kolugnt ut, men Modo fick till en rejäl forcering på slutet med tre mål på fyra minuter, men var ändå aldrig riktigt nära att komma ikapp. Det blev dock lite onödigt smolk i bägaren på det som länge såg ut att bli en krosseger.

Nu vann även Västerås denna kväll så trots segern är Björklöven kvar på negativ kvalplats.

20.00 Slut på matchen. 5-3 seger för Björklöven
Sport
Länsåkare flyttas bak på Vasaloppet

Länsåkare flyttas bak på Vasaloppet

Längdskidor Vasaloppet gör ändring: ”Vi har tittat över det nu och rättat till”. ?

Försvarar hon guldet?

Live: Försvarar hon guldet?

Längdskidor I dag fortsätter skid-VM med damernas klassiska mil, där Charlotte Kalla är regerande mästare. ?

 Då åker han naken i Umeå

Calles löfte: Då åker han naken i Umeå

Längdskidor Inför VM-femmilen kommer Calle Halfvarsson med ett löfte. ?

Miljonlyft för Charlotte Kalla

Miljonlyft för Charlotte Kalla

Sport Charlotte Kallas framfart i spåret gör stor skillnad även i plånboken. ?

Flera  kan missa ödesmatchen

Flera kan missa ödesmatchen

Björklöven Två av Björklövens spelare har fortfarande feber. Två andra går en kamp mot klockan att komma i spelbart skick. ?