Sporttelegram

Matts Olsson tappade i andra åket

Publicerad i fredags kl 14.26

Sporttelegram Det är 24 år sedan Johan Wallner som senaste svensk stod på pallen med en VM-medalj i storslalom om halsen. I dag fanns chansen att det skulle hända igen. Men Matts Olsson var aldrig riktigt nära i S:t Moritz och kom sexa.

FÖLJ ÄMNEN

Olsson träffade rätt i det första åket och bäddade för en spännande fajt om medaljerna. Den 28-årige svensken, som genrepade med att bli tvåa i Garmisch-Partenkirchen, låg fyra med fyra hundradelar upp till prispallen.

Österrikaren Marcel Hirscher ledde, 0,26 sekunder före landsmannen Philipp Schörghofer och 0,35 före Alexis Pinturault, Frankrike.

– Nu är man med. Det är ett väldigt motiverande läge. Jag kan jaga, sade Olsson inför den avgörande, andra färden nedför VM-backen.

Han jagade, men det gick för långsamt och för osäkert. När Olsson kom över mållinjen var han efter trion Roland Leitinger, Leif Kristian Haugen och Henrik Kristoffersen.

Leitinger fick till ett perfekt åk och säkrade en österrikisk medalj med landsmännen Philipp Schörghofer och Marcel Hirscher kvar vid startkuren.

Pinturault körde bort sig, liksom Schörghofer, men Hirscher klarade pressen och vann guldet 25 hundradelar före Leitinger och Haugen.

Sport
Brink vann 7-mila igen

Brink vann 7-mila igen

Längdskidor Jörgen Brink avgjorde kort före slutet och vann 7-mila före Klas Nilsson.  ?

Kalla tvåa när Björgen vann

Kalla tvåa när Björgen vann

LÄNGDSKIDOR Charlotte Kalla visade VM-form i genrepet i Otepää. I det klassiska skidloppet över 10 kilometer slutade hon tvåa.Ingen kunde göra något åt norskan Marit Björgen som var överlägsen.

Kallas genrep lovar gott inför VM

LÄNGDSKIDOR Charlotte Kalla utstrålar total harmoni inför VM i Lahtis.

Sundby överlägsen - Hellner bäste svensk

LÄNGDSKIDOR I damskidloppet i Otepää vann Marit Bjørgen överlägset. I herrloppet blev det också en överlägsen norsk segrare genom Martin Johnsrud Sundby. 

Uppgifter: Modo sparkar tränaren

Uppgifter: Modo sparkar tränaren

Ishockey Efter tre raka förluster mot lag efter sig i den hockeyallsvenska tabellen är Andreas Johansson inte längre Modos tränare, skriver Allehanda. ?