Sporttelegram

Matts Olsson med i medaljfajten

Publicerad i fredags kl 10.30

Sporttelegram Bronset i lagtävlingen är den enda svenska medaljen hittills i alpina VM. Ska det blir fler? Matts Olsson kan fixa en till redan om några timmar.

FÖLJ ÄMNEN

Svensken fick till ett utmärkt förstaåk i storslalomen. När det verkligen gällde hittade han både rytmen och aggressiviteten. Bara 39 hundradelar bakom ledande österrikaren Marcel Hirscher kör Olsson för en medalj i det andra åket som börjar 13.00.

Olsson åk räckte till fjärde plats, men han är bara fyra hundradelar från trean Alexis Pinturault, den franske storslalomsuveränen. Hirschers landsman Philipp Schörghofer är tvåa, 0,26 efter.

– Det ser jättebra ut på tavlan. De flesta svängarna var bra, dock korrigerade jag linjen lite för mycket, men med facit i hand är det jättebra, säger Matts Olsson till TV4.

– Det är dumt att säga att jag nöjd när jag ligger fyra. Nu gäller det att försöka. Jag måste åka snabbt i andra.

Lyckas han kan det alpina landslaget få fira Sveriges första manliga VM-medalj i storslalom sedan Johan Wallner tog brons 1993.

För André Myhrer gick det sämre. Drygt halvvägs i åket fick han ett rejält stopp, kom ur linje och förlorade mycket tid. I mål var Myhrer, som plågats av ryggproblem, 3,24 sekunder efter Hirscher och det är tveksamt om han ställer upp i andra åket.

Det är i söndagens slalom Myhrer har sin stora chans.

Sport
Brink vann 7-mila igen

Brink vann 7-mila igen

Längdskidor Jörgen Brink avgjorde kort före slutet och vann 7-mila före Klas Nilsson.  ?

Kalla tvåa när Björgen vann

Kalla tvåa när Björgen vann

LÄNGDSKIDOR Charlotte Kalla visade VM-form i genrepet i Otepää. I det klassiska skidloppet över 10 kilometer slutade hon tvåa.Ingen kunde göra något åt norskan Marit Björgen som var överlägsen.

Kallas genrep lovar gott inför VM

LÄNGDSKIDOR Charlotte Kalla utstrålar total harmoni inför VM i Lahtis.

Sundby överlägsen - Hellner bäste svensk

LÄNGDSKIDOR I damskidloppet i Otepää vann Marit Bjørgen överlägset. I herrloppet blev det också en överlägsen norsk segrare genom Martin Johnsrud Sundby. 

Uppgifter: Modo sparkar tränaren

Uppgifter: Modo sparkar tränaren

Ishockey Efter tre raka förluster mot lag efter sig i den hockeyallsvenska tabellen är Andreas Johansson inte längre Modos tränare, skriver Allehanda. ?