Insändare
HANNA ERIKSSON Vita hästen har en effektiv taktik, det saknar Björklöven.

Ingen stormvarning för Björklöven i dag

Publicerad 16 februari 2017

Insändare Att förlita sig på att åtta spelare ska vara motor och resten någon form av stöd funkar tillsynes inte i Allsvenskan. Det skriver signaturen Mats i en insändare.

Som inflyttad smålänning med medhavd hockeykultur i HV71, så har jag i Umeå försökt med att stilla mitt intresse för sporten med IF Björklöven. 15 år med berg och dalbana.

Björklöven är ett alldeles utmärkt division 1-lag med SM-guld i bagaget, det är allt. Dagens lag har fysiskt sett en ganska bra uppsättning spelare, men saknar strategiskt speltänkande individuellt. Att förlita sig på att åtta spelare ska vara motor och resten någon form av stöd funkar tillsynes inte i Allsvenskan.

Jag såg matchen live mot Vita hästen i onsdags, Björklövens motsats i hockey. Vita hästen är ett mellanlag i Allsvenskan som har en strategi och taktik som gör dem effektiva efter de ekonomiska och fysiska företräden de har.

Att ta på sig den gröna tröjan ska förplikta ansvar på en helt annan nivå, Björklöven måste sålla spelarmaterialet hårdare på individnivå, kunna ändra strategier under matcher och skapa en lagprofil som matchar varumärket – och bli kända för det.

Vem minns inte Djurgårdens ”järnspisar”? De dansande Leksingarna?

På VK vill jag läsa ”stormvarning för Björklöven” nästa säsong.

Ishockey är det roligaste som finns bland supporter, glädje, stolthet och så vidare, ingen vill se sitt lag två skridskolängder efter och en match med fem (!) tacklingar.

Nej, spelet pågår i tre perioder från första sekunden till den sista in i kaklet, det krävs mer omvärldsbevakning. Kvarterslaget Pantern i Malmö – vad gör dem så bra? Etc.

Mats

Sverige är så obegripligt

Sverige är så obegripligt

Åsikter Hur kan det komma sig att så stor procent av befolkningen känner förtroende för… ?

Rättvisa skatter krävs

Rättvisa skatter krävs

Insändare Enligt min uppfattning så tycker jag att det är dags att inför en rättvis… ?

Bjud hem en flykting

Bjud hem en flykting

Insändare Om inte våra minderåriga barn kan umgås och samspela med varandra när ska vi då… ?

Era svar räcker inte

Era svar räcker inte

Insändare Tror dessa herrar att kommuninvånarna är dumma och saknar intellektuell… ?

Nya mysiga Vasaplan känns osäker

Nya mysiga Vasaplan känns osäker

Åsikter Kommunen har bestämt att mysiga miljöer med uterestauranger ska kombineras med… ?

Ola Nordebo

Ledarredaktionen
Telefon: 090 - 17 60 77
ola.nordebo@vk.se
Nordebos blogg

Debattartiklar till VK:
debatt@vk.se
Insändare till VK:
ordetfritt@vk.se

Nordebo: Det är så här det börjar när fascismen försöker ta över inifrån

Opinionskrönikor Det är så här det börjar, när fascismen försöker ta över inifrån.
I Vita huset styr nu en anhängare av tortyr. Muren mot Mexiko ska byggas. Trumps rådgivare, tidigare chefen för högerextrema Breitbart News, Steve Bannon … ?

Nordebo: Främlingsfientlighet som regeringsunderlag

Opinionskrönikor Moderaterna har haft det på tungan länge, utan att riktigt våga öppna munnen. Men nu blev det inre trycket, från djupare regioner i partiet, så stort att bekännelsen slank över läpparna. ?

Evastina Bender: En lögn är trots allt en lögn

Opinionskrönikor Mycket är nytt med 2017. Har till exempel just flyttat in i en ny plånbok, en pepitarutig sådan från hipster coola Kavu. Den har såna enormt starka kardborreband som knäppning att jag knappt kan … ?

Sofia Nerbrand: Skattechocken för småföretagare måste stoppas!

Opinionskrönikor Varför startar man ett företag egentligen? För de allra flesta är det för att förverkliga en dröm, att skapa något, att få arbeta efter eget huvud. Att tjäna pengar är en drivkraft, men för väldigt … ?