Sport

Bygger ny klätterhall

Publicerad i torsdags kl 11.17
IKSU

Sport En ny klätterhall planeras vid Iksu.
– Vi är glada över att IKSU kan utvecklas med en klättringshall, säger Margareta Ericsson Lif, vd/sportchef IKSU i ett pressmeddelande.

1900 kvadratmeter stor och 17 meter fri klättringshöjd. Så stor blir den nya klätterhallen som planeras på Iksu.

– Klättring som sport växer snabbt i såväl Sverige som resten av världen, 2020 kommer det för första gången vara en OS-gren vid Tokyos Olympiska Spel och vi är glada över att IKSU kan utvecklas med en klättringshall av den nya OS-standarden, säger Margareta Ericsson Lif, vd/sportchef IKSU i ett pressmeddelande.

Nya hallen kommer att ligga i direkt anslutning till befintliga byggnader, och en helt ny entré kommer att byggas.

”Vi har som ambition att hallen ska utgöra en samlingspunkt som lockar många att testa en sport där individen själv styr utmaningen. Verksamheten riktar sig till alla åldrar och anläggningen kommer att inneha OS-standard och även certifieras enligt Svenska Klätterförbundets guldstandard för klätterhallar. Certifieringen medför att stort fokus läggs på säkerhet samt att anläggningen ska hålla hög kvalitet för att vara funktionell”, skriver Iksu i sitt pressmeddelande.

Bygglovsansökan är påbörjad – och byggstarten är planerad till i april 2017. Nya hallen kan, om allt gå som planerat, öppnas i september 2018.

Sport
Brink vann 7-mila igen

Brink vann 7-mila igen

Längdskidor Jörgen Brink avgjorde kort före slutet och vann 7-mila före Klas Nilsson.  ?

Kalla tvåa när Björgen vann

Kalla tvåa när Björgen vann

LÄNGDSKIDOR Charlotte Kalla visade VM-form i genrepet i Otepää. I det klassiska skidloppet över 10 kilometer slutade hon tvåa.Ingen kunde göra något åt norskan Marit Björgen som var överlägsen.

Kallas genrep lovar gott inför VM

LÄNGDSKIDOR Charlotte Kalla utstrålar total harmoni inför VM i Lahtis.

Sundby överlägsen - Hellner bäste svensk

LÄNGDSKIDOR I damskidloppet i Otepää vann Marit Bjørgen överlägset. I herrloppet blev det också en överlägsen norsk segrare genom Martin Johnsrud Sundby. 

Uppgifter: Modo sparkar tränaren

Uppgifter: Modo sparkar tränaren

Ishockey Efter tre raka förluster mot lag efter sig i den hockeyallsvenska tabellen är Andreas Johansson inte längre Modos tränare, skriver Allehanda. ?