Längdskidor

Fick hatbrev efter Lahtis-VM

Publicerad i onsdags kl 21.03 (uppdaterad i onsdags kl 21.24)

Längdskidor Röbäckssonen Per Elofsson vann trots de dopade finnarna två guld och ett silver i Lahtis 2001. Nu berättar han i det kommande avsnittet av P3 dokumentär om hatbreven han fick efter mästerskapet.
– Många finnar hörde av sig och skrev ”hur kan du slå våra dopade finska hjältar du hade bara tur som inte åkte dit”. Men jag vet vad jag har presterat och att jag är helt ren, säger Per Elofsson i dokumentären.

Han berättar även om relationen till finska laget och framförallt till Mika Myllylä.
– Han hade ganska djupa funderingar och hade ett bra perspektiv och kändes som en person som kunde vara en trevlig kompis också. Men bevisligen höll han på med ett helt annat spel bakom allas ryggar, säger han i dokumentären.

Han berättar även om hur snacket gick mellan de andra åkarna när dopningsskandalen började nystas upp.

P3 Dokumentär: Dopningsskandalen i Lahtis släpps på torsdag 16/2 kl. 07.00 och går att lyssna på i appen Sveriges Radio Play.

Sport
Brink vann 7-mila igen

Brink vann 7-mila igen

Längdskidor Jörgen Brink avgjorde kort före slutet och vann 7-mila före Klas Nilsson.  ?

Kalla tvåa när Björgen vann

Kalla tvåa när Björgen vann

LÄNGDSKIDOR Charlotte Kalla visade VM-form i genrepet i Otepää. I det klassiska skidloppet över 10 kilometer slutade hon tvåa.Ingen kunde göra något åt norskan Marit Björgen som var överlägsen.

Kallas genrep lovar gott inför VM

LÄNGDSKIDOR Charlotte Kalla utstrålar total harmoni inför VM i Lahtis.

Sundby överlägsen - Hellner bäste svensk

LÄNGDSKIDOR I damskidloppet i Otepää vann Marit Bjørgen överlägset. I herrloppet blev det också en överlägsen norsk segrare genom Martin Johnsrud Sundby. 

Uppgifter: Modo sparkar tränaren

Uppgifter: Modo sparkar tränaren

Ishockey Efter tre raka förluster mot lag efter sig i den hockeyallsvenska tabellen är Andreas Johansson inte längre Modos tränare, skriver Allehanda. ?