Björklöven

Ineffektivt Löven föll

Publicerad i onsdags kl 17.00 (uppdaterad i onsdags kl 23.35)

Björklöven Björklöven skapade läge efter läge hemma mot Vita Hästen, men det var gästerna som gjorde flest mål och fjärde raka hemmaförlusten inkasserades mot Vita Hästen på onsdagen.

Björklöven inledde matchen spelmässigt piggt, men tog inte vara på sina lägen. När de istället drog på sig ett par utvisningar small det bakåt. Först gjorde Kruise Reddick 1-0 fri mitt i slottet, sedan en minut från slutet av perioden sköt Mattias Kallin 2-0 med ett skott från blå som styrdes in via tre spelare.

Björklöven kom dock tillbaka med ett riktigt viljemål från Jesper Thörnberg och kunde reducera bara 11 sekunder från pausvilan.

I andra perioden tog Björklöven verkligen över spelet och tvingade tidigt Vita Hästen att ta time-out. De skapade läge efter läge, men brände allt som gick att bränna och istället gjorde Hästen 3-1 när de kom upp i ett av få anfall och poängkungen Markus Ericsson kom flygande, fick pucken och direktsköt in trean.

Björklöven fick bara inte in pucken vad de än gjorde. Skotten 13-1 i perioden säger en del om det.

I tredje perioden fortsatte Björklöven att trycka på för en reducering, men istället kom ett 4-1-mål. Hästen fick chansen i powerplay igen och då kom 4-1 genom Tobias Liljendahl på retur.

Björklöven reducerade till 2-4 genom Axel Ottosson efter en individuell prestation, men sedan trots att Björklöven skapade en del lägen så kom Björklöven inte närmare.

Det blev förlust, men då Västerås förlorade mot Västervik så är det status qua i bottenstriden. Härnäst väntar Modo på fredag.

  • Danne

    Hela Hockeysverige skrattar. Löven är utan jämförelse seriens sämsta lag. Våra katastrofala backar briljerar med felpass och panik spel. Målvakten stiger inte ut och briljerar. Spelar ingen roll att domarna är så fruktansvärt dåliga. Ingen är i närheten av våra backars bedrövliga agerande. Tyvärr väntar negativt kval och då tror jag Löven åker ur serien. Detta började med att vi gjorde oss av med en målvakt som själv kunde vinna matcherna åt oss. Han passade inte Jonsson. Hanteringen av Palmebjörk spädde på. Ingen i ledningen ställde krav på lagledare så därför är vi där vi är idag. Bra jobbat styrelsen. Ishockey är ett fysiskt spel. Ingen spelare förutom Pavel har visat det i år. Han är ombytt men får inte spela. Poängkungen bland backar står ensam för flest baklänges mål denna säsong. Önskar färjan öster ut gick i morgon. Tack men nej tack. Får jag fel i mina misstankar hoppas jag på en sportchef som kan ishockey och en tränare som kräver fysiskt spel. Tufft men ärligt. Inte ett slagsmål på hemmaplan på hela säsongen bevisar att jag har rätt. Ett sådant kunde tidigare vända en match. I dag är spelarna rädda för blåmärken och plåster. Tack för ordet.

Sport
Brink vann 7-mila igen

Brink vann 7-mila igen

Längdskidor Jörgen Brink avgjorde kort före slutet och vann 7-mila före Klas Nilsson.  ?

Kalla tvåa när Björgen vann

Kalla tvåa när Björgen vann

LÄNGDSKIDOR Charlotte Kalla visade VM-form i genrepet i Otepää. I det klassiska skidloppet över 10 kilometer slutade hon tvåa.Ingen kunde göra något åt norskan Marit Björgen som var överlägsen.

Kallas genrep lovar gott inför VM

LÄNGDSKIDOR Charlotte Kalla utstrålar total harmoni inför VM i Lahtis.

Sundby överlägsen - Hellner bäste svensk

LÄNGDSKIDOR I damskidloppet i Otepää vann Marit Bjørgen överlägset. I herrloppet blev det också en överlägsen norsk segrare genom Martin Johnsrud Sundby. 

Uppgifter: Modo sparkar tränaren

Uppgifter: Modo sparkar tränaren

Ishockey Efter tre raka förluster mot lag efter sig i den hockeyallsvenska tabellen är Andreas Johansson inte längre Modos tränare, skriver Allehanda. ?