Fotboll

Stjärnorna tillbaka i Umeå IK – som ambassadörer

Publicerad 8 februari 2017 (uppdaterad 8 februari 2017)
Umeå IK Malin Moström och Anna Sjöström Amcoff

Fotboll Malin Moström och Anna Sjöström Amcoff återvänder till Umeå IK som ambassadörer i föreningens framtidssatsning på värdegrundsarbete.
– En bra värdegrund skapar en gemenskap och en stark vi-känsla och är något som spelarna själva tagit fram. Det ger en trygghet att stå på, säger Malin i ett pressmeddelande.

Umeå IK stärker värdegrundsarbetet med en film som har premiär på sociala medier i dag. Den utgår från klubbens historia men tar sats mot framtiden med slagordet ”medkämpe”.

– För oss handlar det om att kämpa tillsammans mot ett mål. ”Medkämpe” ska genomsyra alla i föreningen och klubbens supportrar som vi också önskar sluter upp. ”Medkämpe” är summan av vilka vi vill vara för varandra, säger Umeå IK:s ordförande Anders Blom.

– Det känns självklart att vara en ”medkämpe” på den här resan, säger Anna Sjöström Amcoff.

Anna Sjöström Amcoff och Malin Moström är två av stjärnorna som bidrog starkt till framgångarna under de gyllene åren när klubben dominerade svensk damfotboll med sju SM-guld under 2000-talet.

Framgångarna byggde på en värdegrund som spelarna själva var med och byggde upp.

– En bra värdegrund skapar en gemenskap och en stark vi-känsla och är något som spelarna själva tagit fram. Det ger en trygghet att stå på, säger Malin.

– I ett lag som består av olika individer kan värdegrunden tydliggöra vägen för att nå gemensamma mål och göra det både lättare och mer inspirerande att samarbeta, säger Anna.

Dagens trupp i Umeå IK påbörjar till våren ett nytt kapitel i klubbens historia i och med avstampet i elitettan. De nya förutsättningarna har också inneburit en uppdaterad värdegrund, utifrån nutidens spelare och utmaningar.

– Med Anna och Malin med oss har vi rätt förutsättningar för att engagera också resten av UIK-familjen. För det kommer att behövas om vi ska nå våra sportsliga mål, säger Anders Blom, ordförande i Umeå IK.

Klar seger – på sociala medier

Sportkrönikor Fotbollssäsongen närmar sig, om inte med stormsteg så åtminstone: den närmar… ?

Skyttekungen stannar

Skyttekungen stannar

Fotboll Lycksele IF har fått ett glädjebesked.
Klubben har gjort klart med skyttekungen… ?

Pengar swishar in till Umeå FC

Pengar swishar in till Umeå FC

Fotboll Umeå FC jagar pengar till en ny spelare – och det går helt okej.
Målet är samla… ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
En splittrad 100-åring

En splittrad 100-åring

Sport Umeå IK bildades sommaren 1917. Då som en förening för allmän idrott, men det… ?

Förra UFC-spelaren i ny yrkeskarriär

Förra UFC-spelaren i ny yrkeskarriär

Fotboll Snacka om karriärbyte. Från fotbollsspelare på proffsnivå till pilot på heltid…. ?