Fotboll

Umeå FC skramlar till nyförvärv

Publicerad 6 februari 2017

Fotboll Umeå FC vänder sig till supportrarna och vädjar nu via en swishkampanj om ekonomisk hjälp till att värva spelare.
– Det är många klubbar som har testat detta och fått bra utfall. Vi vet att fotbollsintresset i stan är stort och både tror och hoppas att det är många som vill bidra, säger Markus Wikström på Umeå FC kansli i ett pressmeddelande.

Umeå FC startar en swishkampanj som riktar sig direkt mot spelarrekrytering till lagbygget inför säsongen 2017. Kampanjen går under namnet ”Spelare 20”
– Vår sportliga ledning vill ha en trupp på 23 spelare (3 målvakter och 20 utespelare). Just nu finns det pengar till 3 + 19. Därför försöker vi hitta sätt för att få deras önskemål uppfyllt och vi tror på detta, säger Wikström.

Kampanjen ska pågå i fyra veckor från och med i dag och målsättningen är att få in minst 50 000 kronor.

För varje 100 kr man bidrar med så får man en ”lott” där det kommer att vara en lottdragning efter varje vecka som kampanjen fortlöper. Det kommer även att lottas ut ett kampanjpris bland alla som bidragit när kampanjen är slut.

Det blir första gången i Umeå FC:s historia som man testar ett sådant upplägg.
– Västerås har varit väldigt framgångsrika via sitt ”VSK Swish” och drog ihop cirka 800 000 kronor under fjolåret. Nu har andra klubbar hakat på och vi känner att det finns potential även hos oss. Vi vill tillbaka till eliten och vi tror att många vill se oss där. Nu finns chansen att bidra till det, menar Wikström.

På ufc.se och i Umeå FC:s sociala medier kommer man att få en kontinuerlig uppdatering hur kampanjen går. Och om en spelare värvas kommer han att bära kampanjens logo på sin matchdräkt för att visa att det är ”folkets spelare.

Umeå FC lånar från FC Zürich

Umeå FC lånar från FC Zürich

Fotboll Umeå FC lånar in målvakten från den schweiziska andraliga-klubben.
Målvakten… ?

Sandvik värvar UFC-back

Fotboll Sandviks IK förstärker laget med division 1-meriterade försvararen.
Eric… ?

Byter Mariehem mot Team TG

Fotboll Lovande mittbacken tar klivet över till Team TG.
Finskan Freja Lähteenmäki,… ?

UIK:are på landslagsläger

UIK:are på landslagsläger

Fotboll Unga Umeå IK-spelare är kallade på landslagsläger på Bosön.
Just nu (22-26… ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Stort bildspel från Umeå idrottsgala

Stort bildspel från Umeå idrottsgala

Sport Stämningen var på topp när Umeås idrottshjältar prisades och hyllades under… ?