Umeå
TT

Umeåbo slog och rakade sin dotter

Publicerad 14 november 2016 (uppdaterad 14 november 2016)

Umeå Pappan blev ursinnig när han kom hem och upptäckte att dottern använde Internet.

Händelsen inträffade i en lägenhet i Umeå där mannens båda tonårsdöttrar befann sig. Pappan hade tidigare stängt av internet och gömt undan deras telefoner för att straffa dem.

Pappan gick ut för att göra ärenden och när han kom tillbaka upptäckte han att den ena dottern trotsat förbudet och lånat mammans ipad.

Mannen, som är i 50-års åldern, blev så till sig av ursinne att han tog tag i dottern och drog henne till hallen. Där tog han en pinne som han slog henne med på benen och under fötterna.

Därefter tog han ett grepp runt hennes hår, som sträckte sig ned till mitten av ryggen, och rakade bort allt hår med en rakapparat.

Han drog henne in i badrummet och tvättade av hennes huvud innan han drog henne till sovrummet där han använde en kabel för att knyta ihop hennes händer och fötter och knyta fast henne i garderoben.

När hon satt fastknuten hotade han henne med att han skulle elchocka henne. Därefter lämnade han lägenheten.

Dottern har efteråt i polisförhör berättat att när hon förlorade håret kändes det som att en stor del av henne, och hennes kvinnlighet, försvann.

Hon fick problem med att äta och gick ner i vikt. Hon har sedan tidigare en depression och ångest men hennes tillstånd försämrades efter denna händelse, och hon har har försökt ta sitt liv.

Pappan har förnekat brott och hävdat att han varken slagit, bundit fast eller rakat av hennes hår.

Tingsrätten i Umeå är dock av en annan uppfattning. Efter att ha hört även den andra dottern, som blev vittne till händelsen, slår rätten fast att mannen är skyldig till misshandel.

Mannen döms även för misshandel vid ett annat tillfälle. Detta när han slagit dottern i ansiktet och uttalat hot med innebörden att han skulle kunna komma att döda eller skada henne. Utöver misshandel döms han även för olaga hot.

Utöver detta var mannen även åtalad misstänkt för fler fall av misshandel. En oenig tingsrätt har dock kommit fram till att osäkerhet gällande när brotten utfördes gör att åtalet inte räcker till en fällande dom.

Två nämndemän har dock uttalat skiljaktig mening eftersom man anser att utredningen med tillräcklig säkerhet visar att gärningen inträffat någon gång under 2013-2014.

Påföljden för mannen blir fängelse i fem månader. Dessutom ska han betala 29800 kronor i skadestånd till den ena dottern och 9400 kronor till den andra.

 • jonas

  Dessutom så borde han förlora vårdnaden av flickorna och genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Han verkar ju vara helt galen.

 • Fega kräk

  Fem månader, om det ändå vore 5 år. Förbannat att sådana sk. Pappor ska få gå lös. Hoppas verkligen flickorna får må bra.

 • Jackie

  Vad sorgligt. Stackars, stackars barn att växa upp så. Det här borde väl egentligen ha varit grov fridskränkning och ett betydligt strängare straff, men han får åtminstone en markering att det inte är okej att göra så här.

 • Sebbe

  5 månader…. Livstid! Det är ju för tusan ett barn det handlar om!

Läckte 100 liter olja

Umeå Miljökontoret har tagit emot en anmälan om att en borrbandvagn som används i… ?

Blev inte påkörd – var berusad

Umeå Strax innan 12.00 på lördagen larmades SOS om att en man blivit påkörd av en… ?

Måste återställa strandlinjen

Måste återställa strandlinjen

Umeå En fastighetsägare i Umeå måste återställa strandlinjen vid strandtomten längs… ?

Hur låter det när den typiska Umeåbon pratar?

Umeå Hur låter det när vi pratar i Umeå? Går det att höra om en person kommer… ?

Dialekten visar vilka vi är

Umeå Vissa tycker att det är manligt med dialekter och brer gärna på lite extra…. ?