Trendenser, en av Nordens största bloggar om inredning och design, utsågs nyligen till Årets inredningsblogg 2016 på Elle Decoration Award. Frida Ramstedt har bloggat i 10 år och frilansar även som inredare och stylist.
ANNA ROSTRÖM

Mina nöjesval: bloggaren Frida Ramstedt väljer

Nöje.
Hon är hellre hemma vid havet än reser. Och vid möbelshopping tillämpar hon en tremånadersregel. Här berättar Frida Ramstedt, som driver en av Nordens största inredningsbloggar, om sin vardag.
Evelina Åberg
Uppdaterad 27 maj 2016 kl. 09:43

Bästa musiken just nu: Fast Car (r​adio ​e​dit)​ Jonas Blue får mig att sjunga högt i bilen. Annars lyssnar jag mycket på Stacey Kent, det är min husgud både i fotostudion och hemma. Man blir så lugn och harmonisk av hennes musik.

Tittar gärna på: ​Billions på HBO​ Nordic​ (har precis klämt säsongens sista avsnitt, snyft). Jag gillar också kostymserier som Downton Abbey och ​Mr ​Selfridge, kulisserna och scenografin är fullproppad med inspiration och vackra detaljer.

Läser: Fartblinda av Carolina Neurath. Bra bok skriven av en vass penna. Kan rekommenderas!

Radio/poddar jag gillar: Ärligt? Just nu lyssnar jag om Ola Ahlvarssons Framgångsresor från 2014 för tredje gången. Ebba Kleberg Von Sydow och Emilia De Porets Säker ​s​til är också riktigt bra​.​

Det spel jag spelat mest: Försvunna ​diamanten. ​

Min paradrätt: Jag är ingen fena i köket​,​ men jag är grym på att steka tunna pannkakor. Och göra omeletter. Jag och stekpannan är kompisar helt enkelt.

Låt jag trallade på senast: ”If I were sorry…”

Senaste impulsköpet: En fåtölj, Emma Olbers Hanna i Tärnsjöläder från Ire Möbler. Jag har annars en tremånadersregel som säger att jag inte får köpa nya möbler utan att ha tänkt igenom beslutet i minst tre månader (ser ju så mycket nytt varje dag att man ständigt frestas till nya investeringar)​​ men den här blixtförälskelsen kunde jag inte stå emot.

Drömmer om att resa till: Jag vill inte resa någonstans. Jag älskar Sverige. Men Mårdsele- forsarna skulle jag vilja åka till igen.

​Mitt stammisställe: Katja Palmgrens nya restaurang Lilla Spinneriet som har öppnat i orangeriet vägg i vägg med vår fotostudio utanför Göteborg. Här äter jag lunch varje dag. Maten är magisk. Ni får inte missa det om ni har vägarna förbi Göteborg/Lindome i sommar!

Min bästa app: Instagram. Tätt följt av auktionsapparna från Lauritz, Bukowskis och Stockholms Auktionsverk.

Tränar: För lite.

Mitt favoritplagg: Delad prispall mellan mina sneakers och mina jeans. Äger flera par likadana och använder dem till det mesta.

Favoritbutik: Kii för kläder och Norrgavel för inredning.

Senast besökta föreställning: Det var en opera som Carnegie eller om det var KPMG bjöd med oss på, men jag minns faktiskt inte vad föreställningen hette. Pinsamt​, men jag är nog inte skapt för sådan finkultur. Får man ens erkänna att vi gick i pausen?

En ledig helg spenderas bäst: Oplanerad och hemma med familjen. Nu i sommar hänger vi helst vid havet och jag tar gärna en tur med min nya Stand up paddle-bräda som jag hoppas få levererad i dagarna. Åh, jag längtar!

Annons
Annons
Annons
Västerbottens-Kuriren
facebooktwitterinstagramrss
phone
  • Växeln
  • 090-17 60 00
  • Redaktionen
  • 090-17 60 10
  • 090-17 60 11
geo
  • Besöksadress
  • VK
  • Förrådsvägen 9
  • 901 70 Umeå
Ansvarig utgivare: Ingvar Näslund | © Copyright Västerbottens-Kuriren | Allt material på sajten är skyddat enligt upphovsrätten