Lokalt

Två döda efter frontalkrock

Publicerad 4 januari 2016 (uppdaterad 5 januari 2016)

Lokalt En person omkom och två personer är allvarligt skadade efter att två bilar frontalkrockat strax norr om länsgränsen, skriver Norrbottens-Kuriren.

FÖLJ ÄMNEN

Det var strax efter klockan 18 på måndagskvällen som SOS Alarm fick larm om den svåra olyckan i Högbacken, utanför Långträsk efter väg 373, åtta mil utanför Piteå.

Det var två personbilar som kolliderat och ganska snabbt stod det klart att det handlade om allvarlig olycka. Två ambulanser från Piteå, en från Älvsbyn och en från Arvidsjaur, skickades till olycksplatsen.

I den ena bilen färdades tre personer och i den andra bilen en person. Två personer satt fastklämda och fick klippas loss.

– Vi kan bekräfta att en person är död. Vi jobbar nu med att identifiera personen så att vi kan kontakta anhöriga, säger Mikael Norén, vakthavande befäl vid polisen Norrbotten.

Dessutom uppges två personer vara allvarligt skadade och den fjärde personen har klarat sig undan med lindrigare skador. De skadade har förts till Sunderby sjukhus.

Det var ordentligt kallt ute på måndagskvällen och det försvårade givetvis räddningsarbetet.

Uppdaterad tisdag 08.20: En 31-årig kvinna var ensam i den ena bilen och avled på olycksplatsen. I den andra bilen färdades en 35-årig kvinna, en 23-årig man och en 15-årig flicka. Dessa fördes med ambulans till sjukhus.

Senare på kvällen avled den 35-åriga kvinnan på Piteå Älvdals sjukhus. De andra två drabbade uppges ha lindriga skador och vårdas på Sunderbyns sjukhus.

Polisen utreder omständigheterna kring olyckan och uppger att det var väldigt halt på olycksplatsen.

PER ÖBOM, JON VELANDER / NORRBOTTENS-KURIREN

 

Iphones kan vara avlyssnade

Varnar: Iphones kan vara avlyssnade

Mobiltelefoner och surfplattor från Apple kan vara avlyssnade.

Sensationell fiskart fångad

Sensationell fiskart fångad

Aldrig tidigare har det registrerats någon fångst av den speciella fisken i Sverige. ?

Artikeln innehåller ett bildspelBildspel
Underbar hösthimmel över länet

Bildspel: Underbar hösthimmel över länet

Den färgsprakande himlen såg nästan ut att stå i brand.  ?

Olaga hot på asylboende

Polisen ryckte under torsdagskvällen ut till asylboendet på Backen i Umeå. Två eller flera män ska där ha hamnat i luven på varandra och i samband med det har en av männen hotats.  ?

Slog sten i huvudet på man

En man fick en sten i huvudet i samband med en misshandel i Rundvik i Nordmaling under torsdagskvällen.  ?