Lokalt

Två döda efter frontalkrock

Publicerad 4 januari 2016 (uppdaterad 5 januari 2016)

Lokalt En person omkom och två personer är allvarligt skadade efter att två bilar frontalkrockat strax norr om länsgränsen, skriver Norrbottens-Kuriren.

FÖLJ ÄMNEN

Det var strax efter klockan 18 på måndagskvällen som SOS Alarm fick larm om den svåra olyckan i Högbacken, utanför Långträsk efter väg 373, åtta mil utanför Piteå.

Det var två personbilar som kolliderat och ganska snabbt stod det klart att det handlade om allvarlig olycka. Två ambulanser från Piteå, en från Älvsbyn och en från Arvidsjaur, skickades till olycksplatsen.

I den ena bilen färdades tre personer och i den andra bilen en person. Två personer satt fastklämda och fick klippas loss.

– Vi kan bekräfta att en person är död. Vi jobbar nu med att identifiera personen så att vi kan kontakta anhöriga, säger Mikael Norén, vakthavande befäl vid polisen Norrbotten.

Dessutom uppges två personer vara allvarligt skadade och den fjärde personen har klarat sig undan med lindrigare skador. De skadade har förts till Sunderby sjukhus.

Det var ordentligt kallt ute på måndagskvällen och det försvårade givetvis räddningsarbetet.

Uppdaterad tisdag 08.20: En 31-årig kvinna var ensam i den ena bilen och avled på olycksplatsen. I den andra bilen färdades en 35-årig kvinna, en 23-årig man och en 15-årig flicka. Dessa fördes med ambulans till sjukhus.

Senare på kvällen avled den 35-åriga kvinnan på Piteå Älvdals sjukhus. De andra två drabbade uppges ha lindriga skador och vårdas på Sunderbyns sjukhus.

Polisen utreder omständigheterna kring olyckan och uppger att det var väldigt halt på olycksplatsen.

PER ÖBOM, JON VELANDER / NORRBOTTENS-KURIREN

 

F21:s svar efter gruppvåldtäkten

F21:s svar efter gruppvåldtäkten

Flottiljchefen svarar på kritiken kring den påstådda gruppvåldtäkten. ?

Polisen gjorde ovanligt beslag

Polisen gjorde ovanligt beslag

Tre personer greps av polisen. ?

Bilist körde ihjäl hund – och smet

Polisen söker en man som blev vittne till händelsen. ?

Sajt kraschade efter omröstningskrav

Sajt kraschade efter omröstningskrav

200 000 britter kräver en ny folkomröstning om EU och i Uppsala inträffade en explosion i en pizzeria. Här är nattens nyheter i korthet.  ?

Fylla och misshandel under midsommarfirandet

Lokalt Polisen har haft händerna fulla med berusade och våldsamma midsommarfirare under natten skriver man på sin hemsida.  ?

Senaste nytt