Många från Norrlandsoperans ville vara med vid korvtillverkningen. Här är det vice vd Per Edlund som samarbetar med trumpetaren Malin Silbo Ohlsson, konsertmästaren Karin Eriksson och trombonisten Peter Nygren. karin Eriksson och trombonisten Peter Nygren.

Egen korv med smaker av Wien

Musik.
Musikerna i symfoniorkestern bjuder både på Beethovens musik och en egentillverkad korv med smak av Wienerschnitzel. I kväll är det premiär för konsertserien Beethoven & beyond.
Karin Bernspång
Publicerad 11 januari 2014 kl. 07:23

I onsdags fylldes de smala lammfjästren med närmare 30 kilo kalvkött. Kryddningen består av kapris, citron och ansjovis, precis det som även kännetecknas i en äkta Wienerschnitzel.

Allt är väl genomtänkt och komponerat av kockarna på Duå efter ett ovanligt samarbete mellan matproffsen och Norrlandsoperan.

- Det är kul att utgå från ett tema med koppling till Wien och Beethoven. Därför är kalvköttet kryddat med kapris, citron och ansjovis för en smak av Wienerschnitzel. Dessutom är det en inkluderande korv, så att så många som möjligt kan äta den, utan fläsk och gluten- och laktosfri, säger Per Åkerlund, en av Duåbröderna.

Längst i matstudio provsteks den nystoppade korven och omdömet är enhälligt.

- Den är väldigt god, fräsch och lätt, inte alls fet, säger Lisa Reuter, cellist som aldrig tidigare ägnat sig åt korvtillverkning.Detta gäller för de flesta, men trumpetaren Andreas Karlsson Walleng har större erfarenhet.

- Jag kommer från Småland och att stoppa korv är en familjetradition som jag har fört vidare till min egen familj.

Fördelarna med egen korv är minst två:

- Dels vet man vad den innehåller och dels blir det väldigt gott på grillen, säger han.

Att kombinera den tyske kompositören med tysk korvtradition tycker han dessutom är "genialiskt".

Annons
FÖLJ ÄMNEN
Annons
Annons
Västerbottens-Kuriren
facebooktwitterinstagramrss
phone
  • Växeln
  • 090-17 60 00
  • Redaktionen
  • 090-17 60 10
  • 090-17 60 11
geo
  • Besöksadress
  • VK
  • Förrådsvägen 9
  • 901 70 Umeå
Ansvarig utgivare: Ingvar Näslund | © Copyright Västerbottens-Kuriren | Allt material på sajten är skyddat enligt upphovsrätten